İkinci dalga başladı

Trabzon ve ilçelerinde korona vakaları yeniden yükselişe geçti. Vaka Sayısı 30’u Aştı. Trabzon'da  normalleşme sürecinde vatandaşlar rehavete kapılınca yeniden koronavirüs vakalarında artış yaşanmaya başladı. Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden edinilen bilgiye göre vaka sayılarının 30’un üzerine çıktığı öğrenildi.

Şimdilik Üç Kat Kapatıldı

Yoğun bakımda korona hastaları bulunması nedeniyle polikliniklerin yeniden kapanarak Kovid-19 hastaları dışında hasta alımının durdurulabileceği belirtildi.  Hastanenin 4,5 ve 6. katlarının kapatıldığı ve Kovid-19 testleri pozitif çıkan hastalara ve şüphelilere ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. Çaykara’da 6 Vaka ve Karantina Trabzon'un doğu ilçeleri Araklı ve Çaykara’da çok sayıda vaka ve karantinalar mevcut. Son edinilen bilgilere göre Çaykara’da aynı aileden 6 kişinin Kovid testleri pozitif çıkarken 1 apartman, 5 küme evin karantinada olduğu, Araklı ilçesinde ise 9 vaka, çok sayıda karantinaların olduğu bildirildi. Araklı’da 9 Vaka ve Karantina Araklı ilçesinde ise İstanbul’dan gelen aynı aileden 9 kişinin testlerinin pozitif çıktığı tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

İlçede Taşönü Mahallesinde halen 5 evin karantinalarının sürdüğü kaydedildi. Karantinaya alınan evlerde pozitif hastaların olmadığı ifade edildi. Trabzon’da normalleşme sürecinde vatandaşlar rehavete kapılınca yeniden koronavirüs vakalarında artış yaşanmaya başladı. Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden edinilen bilgiye göre vaka sayılarının 30’un üzerine çıkması, yoğun bakımda hastaların olması nedeniyle polikliniklerin yeniden kapanarak Kovid-19 hastaları dışında hasta alımının durdurulabileceği öğrenildi. Hastanenin 4,5 ve 6. katların kapatıldığı ve Kovid-19 testleri pozitif çıkan hastalara ve şüphelilere ayrıldığı gelen bilgiler arasında.

SON BİRKAÇ GÜNDÜR ARTIŞ VAR

Trabzon’da vaka sayılarında artışa dikkat çekerek her türlü kötü senaryo karşısında hazırlıklı olduklarını beyan eden Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, “Son birkaç gündür artış yaşıyoruz. Hala normal hasta alımı yapıyoruz. Polikliniklerde güvenlik önlemimiz var. Hastaneden daha riskli sokaklar. Vaka sayısı artmaya devam ederse servis yatak sayımız yetmeyeceği için tekrar eski formata döneceğiz.” diye konuştu.

14 GÜN KURALINA UYULMUYOR Memleketine dönenlerin 14 günlük karantina kuralına riayet etmediğini anlatan Türedi, “Kişi İstanbul’dan geliyor tüm köyü ziyaret ediyor. Kurallara uyulmuyor. Dışarıdan gelenlerin hassas olması gerekir.” dedi.

YOĞUN BAKIM SERVİSİMİZ DOLU

Hastanenin yoğun bakım ünitesinin tamamının neredeyse dolu olduğunu dile getiren Türedi, “Ancak yoğun bakımda Kovidli hasta az sayıda. Ancak diğer hastalarımıza Kovid hastaları eklenirse ne yapacağız diye düşünüyoruz. İnsanların tedbirli olması gerekir.” şeklinde uyardı.

SAĞLIK SİSTEMİMİZ KAÇ DALGA ATLATABİLİR

Trabzon’da kalabalık grupların kuralları ihlal etmesine değinerek sağlık sisteminin zorlandığını ifade eden Türedi, “Trabzonspor’un galibiyetine sevinmek güzel. Ancak dozu kaçırılıyor. Biz virüsü umursamasak da yayılmaya devam ediyor. Yansımasını da hastanelerde görüyoruz. 4 aydır sağlık personelimiz yoğun tempoda vefakârca çalışıyor. Sağlıkçılarında dayanma kapasitesi var. Bunu zorlamamak lazım. Keyfi davranışlar sağlık sistemimizi zora düşürüyor. Bir dalgayı başarılı atlattık. Daha kaç dalgayı kaldırabiliriz bu şekilde. Vatandaşlar sorumlu  olsun.” şeklinde açıkladı.

HER YAŞ GRUBUNDAN HASTAMIZ VAR

Kovidli hastaların yaş gruplarının değişkenlik gösterdiğini kaydeden Türedi, “Fark etmiyor, her yaş grubundan hastamız var. Yaşlısından, gencine, çocuğuna kadar.. bizim endişemiz yoğun bakım hasta sayımızın artması. Artarsa büyük sıkıntı yaşarız.” ifadelerini kullandı.

ARAKLI VE ÇAYKARA’DA ÇOK SAYIDA VAKA VE KARANTİNALAR VAR

Trabzon’un doğu ilçeleri Araklı ve Çaykara’da çok sayıda vaka ve karantinalar mevcut. Son edinilen bilgilere göre Çaykara’da aynı aileden 6 kişinin Kovid testleri pozitif çıkarken 1 apartman, 5 küme evin karantinada olduğu, Araklı ilçesinde ise 9 vaka, çok sayıda karantinaların olduğu bildirildi.

ÇAYKARA’DA 6 POZİTİF VAKA

Çaykara’da bir yakınından ilçe devlet hastanesinde çalışan sağlık memuruna virüs bulaşmasının ardından kayınpederi, kayınvalidesi, eşi ve 2 çocuğuna da salgın bulaştı. Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında oldukları kaydedildi. İlçenin Işıklı Mahallesinde 1 apartman, Şahinkaya Mahallesinde 5 küme evlerinin karantinada olduğu açıklandı.

ARAKLI’DA 9 POZİTİF VAKA, ÇOK SAYIDA KARANTİNA VAR

Araklı ilçesinde ise İstanbul’dan gelen aynı aileden 9 kişinin testlerinin pozitif çıktığı tedavilerinin sürdüğü belirtildi. İlçede Taşönü Mahallesinde halen 5 evin karantinalarının sürdüğü kaydedildi. Karantinaya alınan evlerde pozitif hastaların olmadığı ifade edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
KaşüstüVakaKorona
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105