İnsanlık ayağa kalmalı!

Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edilmesine tepkiler sürüyor. Sisi rejiminin yaptığı idamları kınayan Memur Sen Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. Memur Sen Trabzon il Temsilcisi Mehmet Kara “İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası bu kadar ölümlere rağmen kana doymuyor. Geçtiğimiz günlerde de 9 genç, cunta tarafından haksız yere idam edildi. Firavunlaşan Sisi cuntasının idamlarını durdurmak için insanlık ayağa kalkmalıdır!” dedi.

KANA DOYMUYOR!

Sisi’nin emperyalist dünyanın ve işbirlikçi bazı Arap ülkelerinin desteğini aldığını belirten Kara “Dünyanın kör vicdanından ve ümmetin sessizliğinden güç alarak gittikçe daha da Firavunlaşmaktadır. Darbeci Sisi hükümeti bugüne kadar göstermelik yargılamalarla idama mahkûm ettiği 165 masum kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişi var. İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası bu kadar ölümlere rağmen kana doymuyor. Geçtiğimiz günlerde de 9 genç, cunta tarafından haksız yere idam edildi” ifadelerine yer verdi.

CUNTACI SİSİ VE DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ

Sisi cuntasının arkasına aldığı emperyalist ülkelerle ile her gün yeni idamlar gerçekleştirdiğini belirten Kara “BM’nin idamları durdurma çağrıları boşlukta yankılanıp sönüyor. Sisi’nin destekçilerinin idamları görmezden gelmek şöyle dursun aksine ‘terörle mücadele(!)’ yalanıyla desteklediği bir vasatı yaşıyoruz. Demokratik seçimlerle gelen ve halkın büyük kısmının desteğini alan liderlere kolaylıkla “diktatör” diyenler, cuntacı Sisi’yi başkentlerinde ağırlamak için birbirleriyle yarışıp, onu demokrasi kahramanı ilan edebiliyorlar. Cuntacı Sisi ve destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Fotoğraf: Memur-Sen

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.