İstihdam devam ediyor

Türkiye’de Koronavirüs nedeniyle sağlık çalışanlarına olan ihtiyacın artması üzerine alımlar gerçekleştirilecek. Türkiye’de toplam 32 bin istihdamın yapılacağı açıklanırken Trabzon’da da birçok alanda yapılacak olan işe alımlarda toplamda 157 sağlık çalışanı istihdam edilecek.

ALIMLAR BAŞLADI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 32 bin kişilik sağlık personeli alımıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından alımlar başladı. Trabzon’da da 157 sağlık personelinin alınacağı açıklanırken alımlarda; ortaöğretim mezunu 4 hemşire, 20 sağlık teknisyeni, ön lisans mezunu 23 sağlık teknikeri,  lisans mezunu ise 20 ebe, 14 hemşire, 2 sosyal çalışmacı, 1 odyolog, 1 perfüzyonist, 1 psikolog alınacak. Adaylar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adayların tercihlerini, 26 Mart-1 Nisan 2020 arasında yapabileceğini bildirildi.  Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Trabzon’da İŞKUR üzerinden kura ile daimi işçi kadrosunda istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Buna göre Trabzon’da 56 temizlik görevlisi, 10 güvenlik görevlisi, 5 klinik destek elemanı alınacak. Müracaatlar 26 Mart- 30 Mart tarihleri arasında çevrimiçi olarak, İŞKUR İnternet Sitesi, http://esube.iskur.gov.tri E-devlet veya Alo 170'den yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2020 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, ön lisans veya ortaöğretim alan/programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır. Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur. Sağlık Bakanlığı'na başvuru işlemlerinde son tarih 1 Nisan...

Anahtar Kelimeler:
TrabzonSağlıkKocaBin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.