İtfaiye hep geç kalıyor

Milletvekili Kaya yangın tutanağını paylaştı

Sürmene İlçesinde TOKİ 2.Etap Konutlarında çıkan yangınla ilgili önemli açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaklaşık 150 vatandaşın yaşadığı B blokta çıkan yangın nedeniyle kış şartlarında onlarca vatandaşın evsiz kaldığını belirtti. Kaya “Ayrıca yangına müdahale için gelen itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı, merdivenlerin 11 katlı binanın ancak 5. Katına kadar uzanabildiği ifade edilmiştir. Net olarak imalat hatasından kaynaklı bir yangın olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

İTFAİYE EKİPLERİ YETERSİZ KALMIŞTIR!

Yaklaşık 150 vatandaşın yaşadığı B blokta çıkan yangın nedeniyle kış şartlarında onlarca vatandaşın evsiz kaldığını belirten Milletvekili Kaya “Ayrıca yangına müdahale için gelen itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı, merdivenlerin 11 katlı binanın ancak 5. Katına kadar uzanabildiği ifade edilmiştir. Net olarak imalat hatasından kaynaklı bir yangın olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

TUNANAĞA PAYLAŞTI

İtfaiye ekiplerinin olay mahallinde tuttuğu yangın tutanağını paylaşan Kaya “’Kalorifer kazanından çıkan kıvılcımların baca içerisindeki birikintiler nedeniyle ilk etapta bacada yangına sebep olduğu, bacaya çok yakın ve korunaksız halde bulunan elektrik kabloları ve panoların aşırı ısıdan dolayı alev aldığı ve yangının büyüdüğü’ ifade edilmektedir. Tutanaktaki ifadelerden de anlaşılacağı üzere yangın olayı net olarak hatalı elektrik tesisat imalatı nedeniyle ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Kaya “Ayrıca, elektrik tesisatında yangına ve ısıya dayanıksız kablolar kullanılmıştır. Burada yapılan hatalı imalat adeta yangına davetiye çıkarmıştır! Ortada büyük bir ihmal söz konusudur.  2015 yılı Kasım ayında teslim edilen, 127 dairenin bulunduğu 3 bloktan oluşan 2. Etap TOKİ Konutlarında daha önce de birçok kez yangın felaketlerinin yaşandığı bilinmektedir. Yetkililere çağrımızdır. TOKİ’nin imal ettiği binaların tamamı kapsamlı bir şekilde kontrolden geçirilmelidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105