Jandarmada aman vermedi

Trabzon’da jandarma Çarşıbaşı, Akçaabat, Tonya, Araklı ve Of’ta suça ve suçlulara göz açtırmadı

Trabzon İl Jandarma ekipleri son bir hafta içinde 63 olaya müdahale etti.Çarşıbaşı’nda sarhoş bir şahsa, Akçaabat’ta bir iş verene para cezası uygulayan jandarma, Araklı’da eski damadını ve sevgilisini darp eden silahlı bir kayınpederi gözaltına alındı, Tonya ve Of’ta silah ve uyuşturucuyla mücadele etti

Trabzon İl Jandarma ekipleri son bir hafta içinde 63 olaya müdahale etti. 128 farklı noktada yapılan yol kontrollerinde 10 bin 692 şahıs ve 7 bin 630 araç sorgulandı. Bu kontroller sonucu hakkında arama emri bulunan 30 şahıs ve 1 hacizli araba yakalandı. Jandarma Trafik Timleri tarafından 225 araca toplam 96 bin 754 TL para cezası uygulandı. 58 araç trafikten men edildi. 

ÇARŞIBAŞI’NDA SARHOŞLUĞU CEBİNİ YAKTI

Jandarma ekipleri tarafından 29 Ocak 2020 günü saat 21.00 sıralarında Çarşıbaşı ilçesinde gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi sırasında alkolü bir şahsın çevreye rahatsızlık verdiği tespit edildi. Şüpheli şahsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında sarhoşluk yüzünden 187 TL idari para cezası verildi.

AKÇAABAT’TA ÇALIŞANLARIN BİLDİRİMİNİ YAPMADI PARA CEZASI ALDI

Jandarma ekipleri tarafından 30 Ocak 2020 günü saat 17.00 sıralarında Akçaabat ilçesinde gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi sırasında şüphelinin işletmeciliğini yaptığı iş yerinde işçi olarak çalışan 5 işçinin kimlik bildirimini yapmadığı tespit edildi. Şüpheliye çalışanları ile ilgili kimlik bildirimi yaptırmadığından kişi başı 52 TL olmak üzere toplam 260 TL idari para cezası verildi.

ARAKLI’DA KAYINPEDERDEN ESKİ DAMADA VE SEVGİLİSİNE TEHDİT

Jandarma ekipleri Araklı ilçesinde 28 Ocak 2020 günü eski damadına ve kız arkadaşına saldıran bir şahsa da müdahale etti. Eski damadı ve kız arkadaşına yumruk ve tekme ile vuran kayınpeder, tabanca ile havaya ateş ederek mağdurları tehdit etti. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayda kullanılan 1 adet Astra Falcon marka 4000 seri numaralı 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör ve 4 adet 7,65 mm çapında fişek kriminal incelemeye gönderildi.

TONYA’DA UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDE TİCARETİ

Trabzon’un Tonya ilçesinde 29 Ocak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyondan şüpheli bir şahsın ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Aramada 4 ayrı paket içerisinde toplam 112 gr. esrar, 1 adet içerisine esrar maddesi konulduğu değerlendirilen 20 kg’lık bidon, 1 adet 9 mm çapında tabanca şarjörü ve şarjörde 3 adet fişek, suç geliri olduğu değerlendirilen 2 bin 800 TL, 700 dolar ve 50 avro ile 1 cep telefonu ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan şüpheli sevk edildiği adli makamlar tarafından serbest bırakıldı.

OF’TA TABANCA VE MERMİLER BULUNDU

Trabzon’un Of ilçesinde 30 Ocak’ta yapılan istihbari çalışmalar ve adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheli bir şahsın  ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Aramada 2 adet tabanca, 411 adet 9 mm çapında fişek, 24 adet 7.62 mm çapında fişek, 1 adet 4.45 mm çapında fişek ve 7 adet 7.65 mm çapında fişek ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere kriminal laboratuarına gönderildi. Emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105