JOPAR timine görev verildi!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in şehit edilmesinin ardından bölgeye özel asker gönderilmesi karar alındı. Trabzon'a iki kentten yaklaşık 280 JOPAR gönderiliyor.

TERÖRİSTLER ÇEMBERE ALINDI

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde eylem yapan PKK terör örgütünün Karadeniz Açılımı Grubu üyelerine etkisiz hale getirilmesi için özel bir ekibin Trabzon'a gönderilmesi kararının alındığı öğrenildi. Jandarma Genel Komutanlığı, Diyarbakır ve Ankara'da bulunan Jandarma Operasyon Komutanlığı (JOPAR) ekipleri iki ayrı uçakla Trabzon'a gönderiyor. Bugün uçakla Trabzon'a gelmesi beklenen JOPAR ekibi çembere alınan teröristleri etkisiz hale getirebileceği ileri sürüldü. Özel ekibin tamamı subay ve astsubaylardan oluşuyor.

TELSİZ KESTİRMESİ ALINMIŞ 

Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'in şehit edildiği sırada evin bulunduğu mahallenin üst bölgesinde askerin operasyon yaptığı belirlendi. Saldırı öncesinde teröristlerden telsiz kestirmesi alındığı ve çemberin genişletilerek saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin tamamının çembere alındığı öğrenildi. 4 kişi olduğu tahmin edilen teröristler için çemberin daraltılmaya başladığı, gelen JOPAR ekibin bu çember içerisine girerek, teröristleri etkisiz hale getirmeyi amaçladığı öğrenildi. 

ATEŞE KARŞILIK VERMİŞLER

Pusuya düşen askerlerin açılan ateşe karşılık verdiği ve 3 şarjörün tamamımın bitirdiği öğrenildi. Yaşanan olayı soruşturmak için görevlendirilen müfettişlerin bugün veya yarın sabah Trabzon'da olması bekleniyor. Bu arada JOPAR timlerinin geçin yılda bölgeye gelerek kısa süreli bir çalışma yaptığı belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105