AK PARTİ hükümetinin imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nin Türk aile yapısını yerle bir edeceğinden en-dişe eden muhafazakar aydınlar ve STK’lar toplumu yeterince bilgilen-dirme adına yurt çapında konferans ve panel düzenledi. Bu panellerden biri Trabzon'da organize edildi.Pror Dr. Buhanettin Can ve Avukat Muharrem Balcı'nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Aileye Açılan Savaş’ adlı panel Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
GRUBU UZUN MU ORGANİZE ETTİ?
Panele katılan 10 kişilik kadın grup salona gelerek eylem yaptı. Kadınların arasında  CHP İl Başkanı Güzide Uzun'un olduğu ve eylemi organize ettiği iddia edildi. İHH İl Başkanı Zühtü Kalma, “Güzide Hanım o grupla geldi. zaman zaman yanlarına gidip konuştu ya da organize etti. Kendisini en ön sıraya oturttuk. Eylemle birlikte onlarla kalkıp gitti.” dedi.
PROVOKASYONU SAVUNDULAR
CHP İl Başkanı Güzide Uzun sosoyal medya hesabından paneli eleştiren paylaşımda bulundu. Uzun, “Ateşi Trabzon’dan körükleyerek İstanbul Sözleşmesi’nin pişmanlığı yaşanıyor” derken, Kadın Grubu Uzun’a destek verdi. Grup, “33 gerici kuruma karşı eylem yapıldı.”, “Gerici panele protesto”, “Trabzon kadın savunması elinize sağlık” paylaşımlarda bulunuldu.günebakış

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiChpEylemIhhProf
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.