KAN ÖRNEĞİ ALINDI DNA KARŞILAŞTIRILDI

Kan örneği alınan iki şüpheliden birinin DNA örneği tuttu

Trabzon’da cinayet şüphelisi iki kişiden alına kan örneklerinden birinin DNA örneğinin maktulle uyuştuğu ortaya çıktı.

İKİSİ DE AYRI AYRI İHBARDA BULUNDU

Aralarında alacak - verecek meselesi bulunduğu iddia edilen Soner Taşkın (36) ve Ö.T. (35) ile N.A. (42) 61 ABU 021 plakalı araca binerek, Yomra’nın Gülyurdu Mahallesine gitti. Araç içinde tartıştığı iddia edilen şahıslardan biri, Soner Taşkın’a silahla ateş etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Soner Taşkın’ın içerisinde bulunduğu araç daha sonra ateşe verildi. N.A. ve Ö.T. ayrı ayrı jandarmayı arayarak ihbarda bulundu. Jandarma kısa sürede olay yerine ulaştı.

SORGUDA BİRBİRİNİ SUÇLADILAR

Yomra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri araç içerisinde Soner Taşkın’ın yanarak öldüğünü tespit etti. Soner Taşkın’ın yakılmadan önce vurularak öldürüldüğünü tespit eden jandarma, kısa sürede Ö.T. ve N.A. adlı iki kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma ve savcılık sorgusunda cinayeti birbiri üzerine attı. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAN ÖRNEĞİ BİR ŞÜPHELİ İLE EŞLEŞTİ

Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı’nın hazırladığı üç uzman imzalı raporda sadece kanlı eldivende bir şüpheli ile  maktulün DNA örneklerinin eşleştiği diğer şüphelinin ise eşleşmediğini belirtildi. Bu arada şüphelilerden birinin avukatı olan Selim Burak Özdemir, müvekkilinin mağdur olduğunu, DNA örneklerinde bile izine rastlanmadığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti. Mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

ANNESİNDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Soner Taşkın’ın 2 yıl önce Değirmendere’de araç içerisinde öldürülen Bekar Taşkın’ın kardeşi çıkan Soner Taşkın ve annesi Ayşe Taşkın’dan da kan örnekleri alınarak karşılaştırma yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
YomraDnaKan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.