Kanuni Hastanesinden hızlı teşhis atılımı

Trabzon’un sağlık alanında başarısının artmasını sağlayacak bir cihaz daha hizmete girdi. Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, hastalara daha hızlı teşhis konulabilmesi için 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazını bünyesine kattı. Hastaların damarla ilgili tüm tetkiklerini kısa sürede yapabileceklerini kaydeden Radyoloji Bölüm Sorumlusu Uzm. Dr. Mustafa Peker, “Bu cihaz sayesinde, damar hastalıklarının tanısında yeni yöntemler uygulayabileceğiz.” dedi. Trabzon sağlık turizminde çekim merkezi olmak için sadece uzman doktorlarla değil, yüksek teknolojik donanıma sahip cihazlarla donatılıyor.  Bu kapsamda Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni alınan 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete girdi. Yüksek teknolojik donanıma sahip bilgisayarlı tomografi cihazı sayesinde hastalara teşhis koyma süresi azalacak ve tedaviye de daha hızlı bir şekilde başlanacak.  Hastanenin Radyoloji Bölüm Sorumlusu Uzm. Dr Mustafa Peker, 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı sayesinde, hastaneye gelen bir hastanın vücudundaki damar ile ilgili tüm tetkiklerin kısa sürede yapılabileceğini belirti.

“YENİ YÖNTEMLER UYGULAYABİLECEĞİZ”

Üst düzey görüntülemeler yapabileceklerini kaydeden Uzm. Dr. Mustafa Peker,  "Bu cihaz sayesinde, damar hastalıklarının tanısında yeni yöntemler uygulayabileceğiz. Kardiyak incelemeler, kardiyak anjiyografi, beyin anjiyografisi ve diğer damarları da çok kısa sürede görüntüleyebileceğiz. İnme hastalarında perfüzyon görüntüleme, dual enerji görüntüleme gibi üst düzey görüntülemeleri yapabileceğiz. Tomografi cihazının 128 kesitli olması bize görüntülerin daha kaliteli ve daha net olması imkanını sağlıyor.  Cihazın alınması için emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105