KARA CUMA TEPKİSİ SÜRÜYOR


ŞER ODAKLARI GÖREV BAŞINDA

Ülkeye içeriden ve dışarıdan yapılan saldırıların yeni yöntemler bulunarak sürdürülmeye çalışıldığını belirten Yıldız, şer odaklarının görev başında olduğunu söyledi. Yıldız, “Dinî değerlerimize saldırıda bulundular. Bunda başarılı da oldular. Bizim için önem arz eden recep, şaban ve ramazan ayları kasten ve bilerek o kadar alay konusu edildi. Aynı şekilde recep, şaban ve ramazan aylarının isimleri o kadar bayağılaştırıldı ki filmlerde veya dizilerde geri zekâlı, disiplinsiz, akılsız, kendini bilmez, küfürbaz, yobaz, cahil insanlara bu isimler takıldı. Bizler de seyrettik. Televizyon dizilerinde Allah’ın isimleri alay konusu oldu. Peygamber Efendimizin (SAV) biricik kızları Hz. Fatma (RA) annemizin ismi bir böceğe verildi. Yine dizilerde evin hanımı süslü püslü, akıllı ama hizmetçisi başı bağlı saf bir bayan karakteri çizilerek, başörtüsü aşağılandı.” diye konuştu.

CUMA GÜNÜNE DİL UZATILIYOR; DİNLER ARASI DİYALOG NERDE?

“Kara Cuma” diye bir oluşum başlatıldığını belirten Yıldız, “Şimdi de ‘Cuma’ günümüze dil uzatmaya, dalga geçmeye başladılar. Kara Cuma diye bir oluşum başlattılar. Cuma günü Müslümanlar için çok mübarek bir gündür. Bu güzel gün için Peygamberimiz (SAV) ‘Günlerin efendisi cuma günüdür.’ diye buyurmuştur. Bu mübarek güne ait Kur’an-ı Kerim’de cumadan ismini alan bir de 11 ayetlik bir sure vardır.” diyerek tepkisini ortaya koydu. Bir an evvel bu yaşananların gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız, dernek olarak duyarlılıklarını sürdüreceklerini kaydetti. Yıldız, “Hal böyle iken, neden bizler susuyoruz? Neden bu işle iştigal edenler bu durumlara karşısında, bu tür olayların yanlış olduğunu, hiç kimsenin bir başkasının dinî ve millî değerlerini rencide edemeyecek olduğunu anlatmıyor. Daha dün dinler arası diyaloga ses çıkarmayan görevliler şimdilerde ne bekliyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir an evvel bu durum gözden geçirilmeli, ilgili kurumlar uyarılmalı gerekirse faaliyetlerine son verilmelidir.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.