Karan son yolculuğuna uğurlandı

CHP PM Üyesi Yavuz Karan’ın cenaze töreni dün öğle namazının ardından Akçaabat Kavaklı Rahman Camisi’nde yapıldı. Törene katılmak üzere dünkü TBMM Grup Toplantısını iptal eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özel uçakla saat 12.00 sularında Trabzon'a geldi. Cenaze törenine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Aykut Erdoğdu, Haluk Koç ve Çetin Osman Budak; AK Partili ve CHP’li çok sayıda milletvekili, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Partili ve CHP’li çok sayıda milletvekili, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, siyasî partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer ile siyaset, spor, sanat, eğitim, sivil toplum camiasından çok sayıda isimle çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU TABUTA OMUZ VERDİ

Kılınan cenaze namazı sonrası CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Karan'ın taşınan tabutuna bir süre omuz verdi. Kılıçdaroğlu, cenaze törenine katılan Trabzonlular ile tokalaşarak bir süre sohbet etti. Yavuz Karan'ın cenazesi, Akçaabat'taki aile kabristanlığında toprağa verildi. Kılıçdaroğlu, tabutunun üzerine Trabzonspor ve Akçaabat Sebatspor'un formaları konulan Karan'ın eşi Fatma, kızları Berensu ve Berfin ile kardeşlerine taziyelerini iletti. 2010-2014 yıllarında CHP Trabzon İl Başkanlığı görevinde bulunan ve CHP'nin son kongresinde Parti Meclisi üyesi seçilen Karan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından ilçeye bağlı Dürbinar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

CENAZE NAMAZI ÖNCESİ TÖREN DÜZENLENDİ

Eski CHP Trabzon İl Başkanı ve son CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi üyeliğine seçilen Yavuz Karan (51), önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Karan için dün İskenderpaşa Camii’nde bir tören düzenlendi. Törene CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar, CHP Genel Başkan Yardımcıları, ilçe belediye başkanları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karan’ın kızı Berfin Karan ise tören boyunca babasının naaşı başından ayrılmayarak fotoğrafını taşıdı. Karan’ın sevenleri gözyaşları içinde onu son yolculuğuna uğurladı.

UZUN: CHP’NİN ÇATISI ALTINDA BÜYÜYEN ÇOCUK, GENÇ, KOCAMAN ADAM…

İskenderpaşa Camii’nin önünde düzenlenen törende ilk olarak CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun konuştu.  Törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Uzun, “Acımız çok büyük ve tarifsiz. CHP’nin çatısı altında büyüyen çocuk, genç, kocaman bir adam olan, bu kadim kentin yetiştirdiği güzel insan Yavuz’umuzu sonsuzluğa uğurluyoruz. Trabzon ilinin bütün erkânı buradadır. Bu kadim kentin en önemli meydanındayız. Bu çınar 15 güne kalmayacak yeşerecek. Yavuz’un en sevdiği yer burasıydı. Her haksızlıkta bu meydandaydı. Yüreğin kadınlarla, çocuklarla, gençlerle atıyordu. Acını ta derinden hissederek sana söz veriyorum. Seni sonsuza kadar unutmayıp yaşatacağız. Sana söz kardeşim, yolun yolumuzdur.” dedi.

HAMZAÇEBİ: TRABZON’A BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi ise “Trabzon’un yiğit evladını, Yavuz Karan’ı ebediyete uğurlamak için buradayız. Yavuz Karan kardeşimiz beklemediğimiz bir anda bizi terk etti. Trabzon’dan milletvekili seçilmiştim. İlçe kongreleri başlamıştı. Akçaabat İlçe Kongresi’ne gitmiştik. Birden orada genç bir arkadaş kürsüye çıktı. Çok güzel konuşuyordu, tutarlıydı, bitmek bilmeyen bir enerji ile konuşuyordu. Kim bu dedim. Yavuz Karan dediler. İşte Yavuz Karan kardeşim o mücadelesini bugüne kadar sürdürdü. Ondaki bu kararlılık benim siyasî hayatımda gördüğüm kararlılık örneklerinin başlarında gelir. Yavuz Karan kardeşimizin verdiği emekleri saygıyla anacağız. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün sevenlerine ve Trabzon’a başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.