Katillere lanet okundu

Trabzonlu kadınlardan Pınar Gültekin protestosu!

Trabzon Meydan Parkında toplanan kadınlar, Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından katledilmesi ve kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti. Aybüke Solak tarafından okunan açıklamada, “Korkmuyoruz, birbirimizden güç alıyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için mücadelemizi büyütüyoruz.” denildi.

CİNAYET TRABZON’DA PROTESTO EDİLDİ

Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesi ve kadına yönelik şiddet olayları Trabzon’da protesto edildi. Trabzon Demokratik Kadın Platformu öncülüğünde Trabzon Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkında gerçekleştirilen protesto gösterisinde kadına şiddete lanet okundu. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Aybüke Solakkadına şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını ifade etti.

‘HAYIR’ DEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Pınar Gültekin’in “hayır” dediği bir erkek tarafından işkenceyle öldürüldüğü dikkat çekilen açıklamada, “Pınar maalesef ilk değil, ama son olması için biz kadınlar dün nasıl sokakları doldurduysak bugün de dün de Türkiye’nin dört bir yanında sokakları dolduruyoruz. Çünkü erkek şiddetinin münferit olmadığını biliyoruz; çünkü kadın cinayetlerinin politik olduğunu biliyoruz! Erkek şiddetini önleyen ve kadınları koruyan yasal düzenlemeler tartışmaya açıldıkça Pınar’ı katleden eski sevgilisi gibi biz kadınlara karşı, bedenlerimize ve yaşamlarımıza karşı gösterilen bu cüret güç kazanıyor. Bugün Pınar için ve katledilen bütün kadınlar için buradayız. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kalmadığı için buradayız. İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın demek için buradayız. İstanbul Sözleşmesi bizim yaşam güvencemizdir, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz! Özgecan Aslan'dan Güldünya Tören'e, Ayşe Paşalı'dan Pınar Gültekin'e tüm kadınların haykırışları isyanımızdır. Erkek adaletin, polisin, yargının; kadınları ayrı, eşit ve özgür bir birey olarak görmeyen tüm erilliğin karşısında gerçek adalet için, kendi hayatlarımızı savunmak için biz varız. Korkmuyoruz, birbirimizden güç alıyoruz. Katledilen bütün kadınların sesini isyanımıza kattık, bir kişi daha eksilmemek için mücadelemizi büyütüyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.