Katliama suç duyurusu

Boztepe’de yapılan ağaç katliamına açıklama geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi “Belediye Ormanı Katledildi” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Boztepe Mahallesi Ali Şükrü Bey Parkı altında bulunan 22 adet akasya ağacının kesilmesi ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacak.

“BELEDİYEMİZİN İZNİ OLMADAN AĞAÇ KESİMİ SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Ortahisar İlçesi Boztepe Mahallesi'nde, belediyemiz uhdesinde olan ve Ali Şükrü Bey Parkı olarak bilinen alanın kuzey kesimindeki yamaç arazide kendiliğinden yetişen 22 adet akasya ağacının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce izinsiz olarak kesilmesiyle ilgili inceleme başlatılmıştır. Devlet ormanlarından sayılmayan, ancak belediyemize bağlı park, bahçe, koruluk ve mezarlıklarda belediyemizin izni olmadan her ne sebeple olursa olsun ağaç kesimi yapılması suç teşkil etmektedir. Bu tür eylemlerde ivedilikle yasal işlem başlatılmaktadır”

“İVEDİLİKLE YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR”

“Bir ağacın 20-25 yılda yetiştiği göz önüne alındığında, gerek belediyemizce dikilen gerekse doğal koruluklarda kendiliğinden yetişerek ağaç halini alan milli servetimiz konusunda toplum genelinin duyarlı olması, kaçak kesimlerin Büyükşehir Belediyemize, Orman İşletme Müdürlüklerine hatta güvenlik güçlerine ihbar edilmesi önem arz etmektedir. Bu doğrultuda belediyemizin ilgili birimleri tarafından, olayın aydınlatılması ve kamu malına zarar veren kişi ya da kişilerin tespit edilerek cezalandırılması için en kısa sürede Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.