Kaymakam hukuk kararına uyacak mı?

Mahkeme ‘görevine iade kararı’ verdi, Kaymakamlık görmedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle Ortahisar Kaymakamlığı tarafından 30 Mayıs’ta görevinden alınan Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç, mahkemenin 31 Temmuz 2019 tarihli “Yürütmemin durdurulması” kararına rağmen halen görevine iade edilmedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle Ortahisar Kaymakamlığı tarafından 30 Mayıs’ta görevinden alınan Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç, mahkemenin 31 Temmuz 2019 tarihli “Yürütmemin durdurulması” kararına rağmen halen görevine iade edilmedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç hakkında 23 Mayıs 2019 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile belediye yetkililerine mahallesindeki yol ve kaldırımların bozuk olması nedeniyle sosyal medyada çektiği ve küfürlü ifadelerin yer aldığı video nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunun ardından hakkında açılan adli ve idari soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi adına Ortahisar Kaymakamlığınca 30 Mayıs 2019’da görevinden alınan Muhtar Mustafa Koç hakkında, mahkeme tarafından 31 Temmuz 2019 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı verilmesine karşın halen görevine iade edilmedi. Mahkeme, söz konusu tarihte aldığı karar neticesinde Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç’un Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na çektiği videoda sarf ettiği beyanların muhtarlık göreviyle ilgili bir suç olmayıp kişisel suç niteliği taşıdığı ve bu nedenle görevden uzaklaştırma tedbiri için Anayasal ve yasal şartların gerçekleşmediğine hükmetti.

ZORLUOĞLU NE DEMİŞTİ?

Eleştiriye ve herkesin hak arama mücadelesine sonuna kadar saygılı olduklarını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Mustafa Koç’un sözleri hakkında şunları söylemişti: “Tüm muhtarlarımız, vatandaşlarımız hak arama mücadelelerini bizim de desteğimizle sonuna kadar kullanacaklardır. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanına, Belediye Başkanlığına ve mülkî-idarî amirlere hakaret, iftira ve sövgü içeren ifadelerle sosyal medya üzerinden saldırıda bulunulması asla ve kesinlikle kabul edilemeyecek bir durumdur. Biz suç duyurusunda bulunduk. İdarî anlamda da Ortahisar Kaymakamlığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Elbette ki; ne Pelitli’de yaşayan vatandaşlarımız ne de Trabzonlu hemşehrilerimiz bu tür ifadelerle yeni iş başına gelmiş bir yönetime saldırıda bulunulmasını doğru bulmuyor. Ortada hiçbir şey yokken, daha tarafımızdan randevu talebinde dahi bulunulmamışken böyle bir yaklaşımda bulunulmasını biz de hayretle takip ettik. Ben de şahsım ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına bu kişiyi kınadığımızı ifade ediyor, her türlü adlî ve idarî soruşturmanın takipçisi olacağımı ifade ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.