Kazalarının önlenmesine yönelik toplantı yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından, ciddi boyutlarda can ve mal kaybına yol açan otobüs kazalarının önlenmesi ve konu hakkında toplumsal farkındalığın artırılması yanında, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması amacıyla, ülke genelinde eş zamanlı olarak “Otobüs Kazalarının Önlenmesi” başlığında toplantılar gerçekleştirildi.Trabzon’da da Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında valilikte düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum amirleri, otobüs firma temsilcileri ve trafik birimlerinde görevli personel katıldı.

“Ülkemizin Canı Trafik Kazaları Sonucunda Çok Yanmıştır”

Toplantı açılışında yaptığı değerlendirmede, Türkiye genelinde 81 ilde farkındalık oluşturmak amacıyla, karayollarındaki güvenlik tedbirleriyle alakalı önemli bir toplantıda bir araya geldiklerini kaydeden Vali Ustaoğlu, “Ülkemizin canı, trafik kazaları sonucunda çok yanmıştır. Son dönemlerde trafik kazalarında her ne kadar sayısal olarak azalmalar olsa da yine de ciddi manada canımızı yakan vakalarla karşı karşıya kalıyoruz. Alınan tüm tedbirlere, yapılan uyarılara rağmen, trafik kazalarının birçoğunun sürücü ihmallerinden ve trafik kurallarına uymamaktan kaynaklandığı bilinmektedir.” dedi.

“Eğitimle, Denetimle ve Önlemlerle Kazaları En Aza İndirmeliyiz”

Otobüs seyahatlerinde, yolcuların canlarını sürücülere emanet ettiğine işaret eden Vali Ustaoğlu, “Bu yüzden otobüs firmalarımız başta olmak üzere, hep birlikte, eğitimle, denetimle ve önlemlerle kazaları en aza indirmek için gayret göstermeliyiz. Bu vesileyle burada yapmış olduğumuz toplantının, toplumumuzda oluşturacağı farkındalık açısından çok önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Toplantı, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Suvat Sezer tarafından gerçekleştirilen ‘Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Çalışmalar konulu sunumla devam etti. Ülke genelindeki otobüs sayısı ve kaza istatistikleri ile Trabzon özelindeki taşımacılık faaliyetlerine ilişkin verilerin paylaşıldığı sunumda, katılımcılara ilimizde yürütülen denetim ve eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler verildi.

Sunumda, 2019 yılında Trabzon’da 45 bin 817 otobüsün denetlendiği aktarılırken, sabit ve seyir halinde denetimlerin sürdürüldüğü ifade edilerek, sektör temsilcilerinin, kazaların önlenmesine yönelik önerilerinin yanı sıra, denetim birimlerinin sektörden talepleri de tecrübeler doğrultusundaki örneklerle yansıtıldı.

Toplantı sonunda kısa bir değerlendirmede daha bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, trafik kazalarının önlenmesi konusunda herkesin ortak sorumluluğu bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu noktada başta firma sahiplerimizin sürücüleri her alanda donanımlı hale getirmeleri önemlidir. Ülkemizin bu noktada çok ciddi bedeller ödediği gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Ulaşım sektöründe çalışan tüm sürücülerimizin sabırlı olmaları, trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Toplantımızdan çıkan sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105