Kediyi ağaca astılar

TRABZON’DA hayvana şiddet haberleri gündemdeki yerini korurken bir hayvana şiddet haberi de Ortahisar İlçesine bağlı Düzyurt Mahallesinden geldi. 19 Ocak Cumartesi günü gündüz saatlerinde ortadan kaybolan Ayaz adlı kedi akşam saatlerinde incir ağacına asılı bir şekilde bulundu. Ayaz adlı kedinin sahibi Rümeysa Bayraktar ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban olayla ilgili kaymakamlığa suç duyurusunda bulundu. 

“KEDİM ÇOK DİRENMİŞ”

Kedisi Ayaz eve gelmeyince anne ve babasının onu aramaya çıktığını belirten Rümeysa Bayraktar “Komşumuz kedimi incir ağacına asılı bir şekilde bulunca; hemen indirip, aileme haber veriyor.  Zararsız bir kediye bunu kim yapar niye yapar bilmiyoruz. Ama kedimi canlı canlı asmışlar. Çok direnmiş belli, çünkü ağaçta çokça tırmık izleri var. Boynundan iple asılmış halini fotoğrafladım; olayla ilgili kaymakamlığa suç duyusunda bulundum. Olay 19 Ocak’ta geçekleşti ama ne arayan ne soran oldu. Biz etrafa sorduk, soruşturduk gören var mı diye, ama kimse çıkmadı. Bizim amacımız jandarmanın gelip, soruşturması belki birleri bir şey anlatır diye umuyoruz” dedi.

TRAHAYKO DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Tosköy Köyünde kulübesinde silahla vurularak hunharca katledilen köpeğin hemen öncesinde bu haberin kendilerine ulaştıklarını belirten TRAHAYKO Başkanı Tüzün Kurban “Düzyurt'ta sahipli bir kediyi canlı canlı ağaca asarak maalesef katlettiler. Kedi her kedi gibi dışarıda bir müddet dolaşıp, daha sonra eve geliyormuş. Akşam eve gelmeyince kedinin sahipleri aramaya çıkıyor. Komşuları tarafından kedi asılı bir şekilde ağaçta bulunuyor. Hem kedinin sahipleri hem biz bu olayla ilgili kaymakamlığa suç duyurusunda bulunduk.  Şikâyetimizi yaptık, şimdi kaymakamlığın jandarmayı, emniyeti harekete geçirmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Filiz YILDIRIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.