Kendi yaptığı cezaevine girebilir!

Trabzon'da fıkra gibi olay, kendi yaptığı cezaevine girebilir!

Beşikdüzü Cezaevi’ni inşa eden müteahhit, cezaevini yaparken çıkan hafriyatı hafriyat döküm sahası yerine dere yatağına dökünce mevcut belediye ile mahkemelik oldu Trabzon Beşikdüzü Cezaevi açıldığı günden bu yana konumu itibariyle birçok eleştirinin odağında yer aldı. Mahkum yakınlarının ulaşımda sorun yaşamasından tutun da mahkumların sevki, emniyetin ve jandarmanın araç yakıtı, personel kullanımına varıncaya kadar çeşitli sıkıntılar dile getirildi. Tüm bu sıkıntıların yanında ‘güler misin ağlar mısın’ dedirtecek bir gelişme yaşandı. Beşikdüzü Belediyesi, Beşikdüzü Cezaevi’ni yapan müteahhit hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe ise geçmiş dönemde müteahhidin cezaevini yaparken çıkan hafriyatı hafriyat döküm sahası yerine dere yatağına dökmesi. Savcılığa ihbar edilen müteahhit için hukuki süreç başlatılırken konunun akıbeti merak konusu oldu.

MÜTEAHHİT AÇIKLAMA YAPTI

Cezaevinin müteahhitliğini yapan DEMARS İnşaat yetkilileri şu bilgileri paylaştılar: “Beşikdüzü Ceza ve İnfaz Kurumu inşaatının bulunduğu alan coğrafi özellikleri itibari ile Toprak Koruma Projesi kapsamında yer almaktadır. Toprak Koruma Projesinin uygulanmasının sorumluluğu Adalet Bakanlığındadır. Bu proje kapsamında şantiye sahasından çıkarılan hafriyatın aynı arazide muhafaza edilmesi gerektiğinden başka bir alana taşınması söz konusu olamaz. Zaten bu projenin amacı çıkan toprağı olduğu yerde korumaktır. Bu sebeple çıkarılan toprak çıkarıldığı alanda depo edilmektedir. Şirketimiz kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde hareket etmiş olup çevre kirliliğine sebep olacak herhangi bir eylemi olmamıştır.” (Karadeniz)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105