Kenevir ısrarı

Trabzon’un Hint keneviri ekiminde kapsam dışında tutulmasına gerek ziraat odalarının gerekse çiftçilerin tepkisi sürüyor. Kenevirin dikim kapsamına alınması konusunda Ortahisar, Akçaabat ve Arsin ziraat odaları olarak ısrarla söylemlerini sürdüreceklerini belirten Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar “Kenevirin yetişmesinde Trabzon çok uygun iklim şartlarına sahip. Çok gelir getiren bu ürününün şehrimizde de ekilmesi konusunda hükümetimizin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir” dedi.

ÇOK GELİR GETİREN BU ÜRÜN, ŞEHRİMİZDE DE EKİLMELİ

Ortahisar ziraat odası olarak gerek yazılı medyada gerek sosyal medyada açıklama yaparak Trabzon’unda kapsam alanına alınmasını ısrarla vurguladıklarını belirten Başkan Bekar “Kenevir ekiminde Trabzon’un neden kapsam dışında bırakıldığını bilmiyorum ama kenevirin yetişmesinde Trabzon çok uygun iklim şartlarına sahip. Trabzon’un bölgede kapsam alanına alınması için bu konun takipçisi olacağız. Kapsam alanına alınması için elimizden ne gelirse yapacağız. Bu konuda çaba gösteren herkesinde yanında olacağız” diye konuştu. 

VEKİLLERİMİZDE ISRARCI OLACAKLARINI SÖYLEDİ

Kenevirin dikim kapsamına alınması konusunda Ortahisar, Akçaabat ve Arsin ziraat odaları olarak ısrarla söylemlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Bekar “Milletvekillerimize de bu konudaki hassasiyetimizi ilettim. Vekillerimizde Trabzon’un kapsam alanına alınması için ısrarcı olacaklarını söyledi. Gerek iktidar partisinin gerek muhalefet partisi CHP’nin bu konuyla ilgili beyanatları olmuştur. Trabzon bu konuda oldukça hassas, çok gelir getiren bu ürününün şehrimizde de ekilmesi konusunda hükümetimizin gerekli hassasiyeti göstermesi ve gerekli adımları atması gerekir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105