Kent Konseyi destek verdi!

Trabzon Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısı, Prof. Dr. Hasan Karal başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi EYOF Tesisleri’nde gerçekleştirilen yürütme kurulu toplantısında, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından açıklanan Ulaşım Master Planı ve turizm çalışmaları masaya yatırıldı.

KENT KONSEYİ, SALGIN NEDENİYLE ARA VERDİĞİ TOPLANTILARINA BAŞLADI

Trabzon Kent Konseyi’nin yeni yönetimi çalışmalarıyla fark yaratmaya devam ediyor. Trabzon’un sorunlarına çözüm önerileri getirmek adına yoğun çalışma yürüten Trabzon Kent Konseyi, Coronavirüs salgını nedeniyle ara verdiği toplantılarına geniş bir katılımla başladı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar’ın da konuk olarak katıldığı toplantıda, Ulaşım Master Planı çalışmaları detaylıca ele alındı.

BAYRAKTAR BİLGİ VERDİ

Trabzon Master Planı çalışmaları ile ilgili Kent Konseyi üyelerine bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, “Türkiye’de sayılı şehirlerarasında olan Ulaşım Master Planı’nı Trabzon’a kazandırmak için yoğun çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımızı yaparken de şehrin tüm dinamiklerinin görüşlerinin alınmasına ve katılımcı yönetişim anlayışına önem veriyoruz. Ulaşım Master Planı içerisinde Maraş Caddesi için kısa vadede çözüm önerileri oluşturuyoruz. Dolmuşlara, şoförlere ve taksilere bir standart oluşturmak amacıyla yönetmelik çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Çalışmamız tamamlandığında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunacağız. Trabzon şehrinin dar boğaz kavşaklarının revizyonu için de çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda tüm şehir dinamiklerinden veri toplayıp çalışmalarımıza buna göre yön vereceğiz. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları Trabzon Kent Konseyi ile istişare halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal ise Ulaşım Master Planı’nın sağlıklı bir şekilde yapılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek “Trabzon için çok önemli olan, şehrin trafik sorununu çözeceğine inandığımız master plan çalışmalarına destek vermek için sivil toplum örgütlerimizle birlikte elimizden geleni yapacağız. Konuyla ilgili detaylı çalışma gerçekleştirmeleri için ulaşım çalışma grubumuzu da ayrıca görevlendirdik. Birkaç ay sürecek çalışmanın ardından görüşlerimizi Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza ileteceğiz. Yeni Ulaşım Master Planı şimdiden Trabzon’umuza hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı çalışmalarına Trabzon Kent Konseyi’nin dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Karal “Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun göreve geldiği ilk günden itibaren katılımcı yönetim anlayışı ile hareket etmesi her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır. Başkan Zorluoğlu, ortaya koyduğu katılımcı yönetim anlayışı ile farklı fikirlere açık olduğunu da gözler önüne sermektedir. Trabzon trafiğine çözüm olacak master plan çalışmalarında Trabzon Kent Konseyi’nin görüşlerine önem verdiği için Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TURİZM EYLEM PLANI HAZIRLIYORUZ

Trabzon turizminin gelişmesi ve şehir ekonomisine katkı sağlaması adına ‘Turizm Eylem Planı’ çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Karal “Oldukça önem verdiğimiz bu konuda turizm çalışma grubumuz kapsamlı bir anket çalışması hazırladı. Turizmle ilgili sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere turizm sektörüne ait tüm paydaşların ve şehrimizin tüm dinamikleri ile hemşerilerimizin trabzonkentkonseyi.com.tr adresinde yer alan anket çalışmamıza katılmalarını ve önerilerini sunmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KentMasterCoronavirüsKaral
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105