KENT SAHİPLERİ BEKLENTİLERE KULAK VERMELİ

Trabzon Ortahisar Kent Konseyi, Usta Park Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 3 yıllık süreçte kent sorunlarını belirlediklerini dile getiren Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız Ortahisar’ın marka ve daha yaşanılabilir şehir olması adına kent yöneticilerinin STK ve vatandaşların beklentilerine kulak vermesi gerektiğinin altını çizdi. Ayyıldız, “Ortahisar halkının bu devasa projeler dışında da beklentileri var.” diyerek yaşam alanlarının vatandaşın beklentisi olduğunu açıkladı.

ASLANOĞLU’NU ANARAK BAŞLADI

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, 3 yıldır yönetin kuruluyla beraber Ortahisar’ın sorunlarına çözümler aradıklarını ifade ederek, başta konseyin kurucu başkanı Ahmet Aslanoğlu olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Ayyıldız, “Ortahisar Kent Konseyi Kurucusu olan değerli ağabeyimiz Ahmet Aslanoğlu’nu rahmetle anmak istiyorum. Onun temellerini attığı bu konseyi ayakta tutmak ve şehre katkı sağlamak için birbirinden değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte 3 yıldır gayret ediyoruz. Bugün bir araya gelmemizin amacı da göreve geldiğimizden itibaren geçen süre içerisindeki faaliyetlerimizi anlatmak, bundan sonraki süreçte de gideceğimiz hedeften bahsetmektir.” dedi.

SORUNLARI YETKİLİLERE SUNDULAR

Kent Konseyinin amacının kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Dündar Ayyıldız, konseyin kentin yararını gözettiğini söyledi. Yaptıkları kapalı ve birebir toplantılarla kent sorunlarını yetkililere ulaştırdıklarından söz eden Ayyıldız, “Kent konseyi olarak bizler karar verici ve uygulayıcı bir makam değiliz ama kentin yararlarını gözeterek istekleri öne çıkarmak en büyük görevimizdir. Biz de Ortahisar’ımız için bu görevimizi yerine getirmek için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Kapalı ve birebir toplantılarda şehrin isteklerini ve beklentilerini şehrin yöneticilerine, bürokratlarına ve siyasilerine aktardık. Bu toplantıları gerçekleştirirken kentin gerçek sahibi olan Değerli Ortahisarlıları da dinledik. Beklentilerini, isteklerini, eksikleri ve ihtiyaçları sorduk.

Çok önemli bir anket çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı dinledik ve yüzlerce farklı görüş aldık. Bu görüşleri rapor haline getirdik. Raporumuzu şehrimizin yöneticileri ve siyasileriyle paylaştık. Paylaşmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

TRABZON’A ŞEHİR VE YURT DIŞINDAN TALEP VAR

Ortahisar ile ilgili çalışmalar ve anket sonuçlarında Trabzon’dan daha çok şehir dışından ve yurt dışından talep olduğunu kaydeden Dündar Ayyıldız, “Bu çalışmaları yaparken Trabzon ile ilgili çok önemli bir gerçeği öğrenmiş olduk. Yapılan anket çalışmasına Trabzon’dan daha çok şehir dışından ve yurt dışından talep olduğunu gördük.” dedi. Düzenledikleri anketlerde Ortahisar için çıkan sonuçları açıklayan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, bu kapsamda konsey olarak vatandaşların istek ve arzularını tespit ettikleri ana başlıkları şu şekilde açıkladı: Trafik ve ulaşım, yapılaşma, çevre ve temizlik, park, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları, sosyal hizmetler, turizm hizmetleri, üretim / istihdam ve kültür ve sanat…

KENT SAHİPLERİ BEKLENTİLERE KULAK VERMELİ

Ortahisar’ın marka ve daha yaşanılabilir şehir olması adına kent yöneticilerinin STK ve vatandaşların beklentilerine kulak vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ayyıldız, “Şehrin özellikle beklentisi olan raylı sistem, teleferik, yatırım adası, kanuni bulvarı, millet bahçesi, yeni havaalanı, çevre yolu gibi projeler herkesin ortak isteğidir. Ama Ortahisar halkının bu devasa projeler dışında da beklentileri var. Biz biraz daha onlara değinmek istedik. Marka şehir ve daha yaşanılabilir bir şehir olmak adına kentin sahiplerinin beklentilerine kulak vermek gerekir. Ankette iletilen bazı fikirler ve istekler de geçtiğimiz süreçte Ortahisar Belediye Başkanımız ve Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirildi. Onlara da buradan teşekkür ediyoruz. Bu talepleri aktarırken şunu da belirtmek isterim. Bizim burada kimseyi yermek, eleştirmek gibi bir amacımız yok. Bunlar şehrin gerçek sahiplerinin istek ve beklentileridir. Sözlerime burada söz verirken hepinize katılımızdan ötürü teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

500’ÜN ÜZERİNDE GÖRÜŞ BİLDİRİMİ ALINDI

Ortahisar Kent Konseyi; sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli bir planın hazırlanması ve uygulanmasını sağlarken, kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak için bir kamuoyu araştırması yaptı. Ortahisar Kent Konseyi, “Daha iyi bir Trabzon için önerileriniz” başlığı altında internet üzerinden yapılan kamuoyu araştırmasında 500’ün üzerinde görüş bildirimi alındı. Görüş belirtenlerin önemli bir kısmının Trabzon dışından, hatta ülke dışından olması dikkati çekti. Yapılan kamuoyu araştırmasında; Ortahisar Kent Konseyi olarak vatandaşların istek ve arzuları üzerinden “Trafik ve Ulaşım”, “Şehirde sunulan Sosyal Hizmetler”, “Kültür Sanat talepleri”, “Yapılaşma”, “Çevre ve temizlik”, “Park ve ağaçlandırma istekleri”, “Turizm hizmetleri” ana başlıklar üzerinden oluştu

Anahtar Kelimeler:
STKParkSosyalKentAyyıldız
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105