Kent tarihi çürüyor

Trabzon’daki tarihi yapıların bakımsızlığı ürkütüyor. Trabzon’da kullanılmadığı için çürümeye terk edilen Türk Ocağının eski binasının yanı sıra kentte adeta tarihi bina kıyımı yaşanıyor. Kentte bir dönem banka ve PTT binası olarak hizmet veren şu anki postanenin arka sokağındaki tarihi yapı da kullanılmayarak çürümeye terk edilen binalardan biri olarak göze çarpıyor. Binanın durumunu değerlendiren eski müdür İsmail Kansız, binaların kaderine terk edildiğini söyledi.

BİNA KADERİNE TERK EDİLDİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çarşı Mahallesinde bulunan ve dönem dönem banka ve PTT binası olarak kullanılan 150 yıllık bina kaderine terk edildi. Yıllardır boş duran binanın mevcut durumunun acınası halde olduğunu belirten Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü eski Müdürü İsmail Kansız, binanın kamusal alanda değerlendirilebileceğini ancak kullanılmadığını söyledi. Kansız, “Trabzon PTT’nin ardında bulunan eski Türk Telekom binası çürümeye terk edildi. Çoğu bilmez eski PTT binası vardı. Şu an ki mevcut postanenin arka sokağında. O binada aşağı yukarı 100-150 yıllık bir binadır ve şu anda boş. Eskiden hizmet veriyordu daha eskiden banka olarak hizmet vermişti. Şu anda boş… Bu özelleştirmeden sonra Türk Telekom’a geçti burası. Değerlendirmek lazım. Kamusal alan olarak da değerlendirilebilir.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
TürkPTTKentKansız
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105