Kim seçilirse arkasındayım

CHP Trabzon İl Başkan adayı Ömer Hacısalihoğlu, 23 Şubat’ta yapılacak kongre öncesi Akçaabat’ta konuştu. Hacısalihoğlu, “Kim seçilirse seçilsin benim il başkanımdır. Düdüğü çaldığı zaman alansa alana gideceğim, dağsa dağa çıkacağız, bayırsa bayıra gideceğiz.” dedi.  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon İl Başkan adayı Ömer Hacısalihoğlu, 23 Şubat’ta yapılacak il kongresi öncesinde ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Hacısalihoğlu ilçe ziyaretleri kapsamında Akçaabat teşkilatını ziyaret ederek delege ve partililerle bir araya geldi. Hacısalihoğlu, seçimin bir yarış olduğunu ve bu yarışı kim kazanırsa kazansın peşinden gideceğini belirterek, “Kim seçilirse seçilsin benim il başkanımdır. Düdüğü çaldığı zaman alansa alana gideceğim, dağsa dağa çıkacağız, bayırsa bayıra gideceğiz. Çünkü biz iktidar olmak istiyoruz.” dedi.

“TRABZON’DA İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ”

Hacısalihoğlu, “Süreç geldi, haftaya pazar günü seçim. İlçe ziyaretlerimiz var, devam ediyor. Biz gittiğimiz ilçelerde kendimizi anlatmaktan çok sorunları dinleyip not alıp yol haritamızda öncü olacak o nüansları bilmek istiyoruz. Örgütün birincil talebi birliktelik. Hepimiz kabul ediyoruz ki maalesef Trabzon’da istediğimiz noktada değiliz. Ama ne şart altında olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman her seçime her an hazır, her an sokakta en iyi temsiliyette, en iyi çalışmada olması gerekir. Amacımız budur. CHP sesini her türlü duyurmalıdır. Bunu medyayı da kullanarak yapmalıdır, düzenleyeceği konferanslarla halkı aydınlatmalıdır, sokağa inmelidir. Dokunmayı öğrenmeliyiz. Buralarda birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Ama ast olan örgütün birbirini sevmesi. Biz yola çıkarken üç tane şiar söylüyoruz. Diyoruz ki ‘Bu partiden yönetimsel anlamda en dipten en başa kadar bir ilke olmalı. İlkeli bir duruşu olmalı. Bu ilkeyi de sürekli kılacak bir iradesi olmalı ve bu ikisini de yayacak bir adalet duygusu olmalı örgütün. Bu içsel bütünlüğü birlikteliği sağlamak içinde bu üç şiarı bir kere bir hedef olarak önümüze koymayacağız çünkü o istediğimiz bir şey, o bizde olması gerekecek şey.” şeklinde konuştu.

“KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN BENİM İL BAŞKANIMDIR”

Hacısalihoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bugün gelinen noktada da üç adaylı bir yarış görünüyor. Son hafta belki aday sayısı azalabilir diyorlar orasını bilmiyorum. Ama iyi bir yarış olsun istiyorum. Bu yarışta partiyi güçlendirsin istiyorum. Yarışmayı öğrenmeliyiz ama küskünlüğü hiçbir zaman kabullenmemeliyiz. İnsanların birbirlerine karşı kırgınlıkları olabilir ama bizim aidiyet duygumuzda olan yer Cumhuriyet Halk Partisi’dir.  Zaten Cumhuriyet Halk Partisi var diye biz buradayız. Yoksa biz varız diye Cumhuriyet Halk Partisi yok. Onun için bizim kuruma küsme gibi bir lüksümüz yok. Kim seçilirse seçilsin benim il başkanımdır. Düdüğü çaldığı zaman alansa alana gideceğim, dağsa dağa çıkacağız, bayırsa bayıra gideceğiz. Çünkü biz iktidar olmak istiyoruz. İktidar olmak içinde öncelikle birbirimize kenetlenmeliyiz. Biz birbirimizi dinlersek kendi aramızdaki küçük tefek ayrışmaları da anlayabiliriz. Zaten bir insanı anlamak için önce dinlemek lazım. Önce dinlemeliyiz ötekileştirmemeliyiz. Farklı düşünebiliriz. Biz Cumhuriyet Halk Partiseliysek, halkın partisiysek bu partinin içerisinde her görüşten geçmişte bize oy vermemişte olabilir veya karşı bir şekilde mücadele etmişte olabilir. Hepimizin özlemi parlamenter demokratik sisteme geri dönmek ama mevcut yapıda bunu sağlayabilmek için önce iktidar olmak lazım. Onun için %50 artı biri bulmak lazım. Eğer biz geçmişte siyasette çekiştiğimiz hatta siyasette gırtlak gırtlağa geldiğimiz ideolojiyle birlik yapabiliyorsak kendi içimizde bunu neden yapmıyoruz ya da neden yapmayalım ya da neden yapamayabilelim. Onun için birbirimizi dinlememiz lazım, ilkeli olmamız lazım, iradeli olmamız lazım ve hepsinden önemlisi de adaletli olmamız lazım.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105