KIRMIZI İHLALİ YAPAN İKİ SÜRÜCÜ CEZA YEDİ

Kazada sürücülerden birinin eşi hayatını kaybetmişti

Trabzon’da bir kişinin öldüğü iki sürücün de yaralandığı kazanan davası sona erdi. Kırmızı ışık ihlali yapan iki araç sürücü hapis cezası yedi.

BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yaylacık Mahallesinde 18 Aralık 2018 tarihinde Ahmet Y. yönetimindeki 61 KR 349 plakalı araç ile Birkan A.’nın kullandığı 61 TL 372 plakalı araç Düzköy kavşağında çarpıştı. Kazada Ahmet Y.’nin kullandığı araçta bulunan eşi Şerife Y. hayatını kaybetti. Kazanın ardından ifadesi alına sürücülerden Birkan A., kendisine yeşil ışık yandığını belirterek, “Diğer araç sürücüsü önüme çıktı. Dikkatsizlik sonucu kaza meydana geldi, şikayetçiyim” dedi. Ahmet Y. ise sarı ışıkta geçtiğini,kusurunu bulunmadığını ileri sürerek eşini ölümüne ve kendisini yaralanmasına neden olan Birkan A.’dan şikayetçi olduğunu söyledi. Son celseye katılan ve son sözleri sorulan Birkan A.,  pişman olduğunu söyledi.

MAHKEME İKİ SÜRÜCÜYE CEZA VERDİ

Taksirli ölüme ve yaralamaya neden olma suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen iki sürücüden Ahmet Y. önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın eylemini bilinçli ve taksirli işlediği gerekçesiyle cezasını 4 yıla çıkaran mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 3 yıl 4 ay indirdi. Sanık Birkan A.’yı 4 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti,  eylemi bilinçli taksirli işlediği gerekçesiyle cezayı 5 yıl 4 ay çıkardı. Mahkeme sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 4 yıl 5 ay 10 güne düşürdü. Mahkeme iki sürücünün ehliyetine bir yıl süreyle el konulmasına hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.