Kırmızıda geçti eşini kaybetti

Akçaabat’taki kazada, iki sürücünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ortaya çıktı. Trabzon’da bir kişinin öldüğü iki sürücün de yaralandığı kazada, iki araç sürücünün de kırmızı ışık ihlali yaptığı ortaya çıktı.

İKİ SÜRÜCÜ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Düzköy Kavşağı’nda 18 Aralık 2018 tarihinde Ahmet Y. yönetimindeki 61 KR 349 plakalı araç ile Birkan A.’nın kullandığı 61 TL 372 plakalı araç Düzköy kavşağında çarpıştı. Kazada Ahmet Y.’nin kullandığı araçta bulunan eşi Şerife Y. hayatını kaybetti. Kazanın ardından ifadesi alına sürücülerden Birkan A., kendisine yeşil ışık yandığını belirterek, “Diğer araç sürücüsü önüme çıktı. Dikkatsizlik sonucu meydana kaza geldi. Şikayetçi değilim” dedi. Ahmet Y. ise sarı ışıkta geçtiğini,kusurunu bulunmadığını ileri sürerek eşini ölümüne ve kendisini yaralanmasına neden olan Birkan A.’dan şikayetçi olduğunu söyledi. Birkan A.’nın kullandığı aracın hızlı olması nedeniyle kazanı vahamiyetinin arttığı belirtilen rapor mahkemeye gönderildi.

SAVCI KARARI MAHKEMEYE BIRAKTI

Taksirli ölüme ve yaralamaya neden olma suçlarından haklarında dava açılan araç sürücüleri Birkan A. ve kazada hayatın kaybeden Şerife Y.’nin eşi Ahmet Y. hakkında iki yıldan on beş yıla kadar hapis talep edildi. Savcının hazırladığı ididanamey mahkemeye gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.