KIŞLAYA AT ETİ SATANLARI LANETLEDİ

Hükümetin hayvancılığı bilmediğini söyleyen Kokmaz  “Bilmediği gibi uzmanından öğrenmek gibi hiçbir gayret ve çabası yok. Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı sıfatımla söylüyorum; hükümetin hayvancılık konusunu çözmek istediğini düşünmüyorum. 2018’de bütün aşıların bedava olması, buzağı ölümlerinin önüne geçilme çalışmaları bunların hepsi çözümün bir ayağını oluştursa da geçici çözümlerdir. Bütün bileşenleri ile önlem alınmazsa köklü çözümler üretemezsiniz. Sadece bir kolundan tutarak çözüm üretmeye çalışırsanız 3 gün sonra yine aynı sorunlarla yüz yüze kalırsınız” dedi. 

2010 yılında Türkiye Kasaplar Federasyonu olarak biz çözüm projesi sunduklarını hatırlatan Kasap “Çözüm projesi 2013’e kadar kısmen uygulandı ve o zaman et sorunu diye bir şey kalmadı. Şimdi bu yapılanlar, anlatılanlar kamuoyunu oyalama, ‘bakın biz uğraşıyoruz” görüntüsü verme çabasıdır. Et sorunu bir bütündür. İçinden bir ayağı eksik olursa sorun çözülemez. Fakıbaba’ya önerim Türkiye Kasaplar Federasyonu başkanı başta olmak üzere bu işle ilgili sahada olan sıkıntısını çeken kişileri ve bürokratları karşısına alarak çözüm üretmesidir. Fakat bürokratların ağzını bantla kapatsın. Çözüm üretildikten 3-5 sene sonra sorun tamamen bitmese bile azalacak ve belki de önümüzdeki 10 yıl içerisinde et ihracat eden ülke konumuna gelecek” diye konuştu.

AT ETİNİN HELALHARAM MI OLDUĞU TARTIŞILIYOR!

Fakıbaba’nın bürokratik bir ağızla konuştuğuna dikkat çeken Korkmaz “Bürokratların dediğiyle bu et sorunu çözülseydi 2010 yılından 2017 yılına kadar bu konu konuşulmazdı. 2018’de bütün aşıların bedava yapılması, aşının maliyeti nedir, bakan bunu açıklasın. Bu aşı etin pahalı olmasına ne kadar etki ediyor ki, olsa ne olur olmasa ne olur? Çözüm bunlar değil. Asgari ücretin 1400 TL olduğu yerde et tabiî ki pahalı gelir” ifadelerine yer verdi.  Geçtiğimiz günlerde kışlada at eti ile ilgili yaşanan skandalı değerlendiren Korkmaz “Kışlada at etinin tüketilme haberleri tam bir ibret vesilesi. Şimdi de kalkmış at etinin haram mı helal mi olduğu tartışılıyor. Ortada yapılan bir ahlâksızlık var, sen dana eti diye ihaleye giriyorsun, at eti satıyorsun. Bunu mazur göstermeye çalışan insanları lanetliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.