KONGRE YAPILIYOR

AK PARTİ sonbaharda yapmayı planladığı Büyük Kongre’yi 18 Ağustos’ta gerçekleştirme kararı aldı. Kongre sürecinde MKYK’nın daha güçlü bir konuma getirilmesi, 24 Haziran seçimlerinde başarısız olan il ve ilçe teşkilatlarının da gözden geçirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarına ilişkin "Ortada elbet bir başarı var ancak oy kaybının iyi irdelenmesi, analiz edilmesi gerekiyor. Partinin oyu neden böyle çıktı bakmamız gerek" dediği öğrenildi.

 AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti’nin 12 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan 6’ncı Olağan Büyük Kongresi’nin erkene çekildiğini ve 18 Ağustos’ta gerçekleşeceğini açıkladı. Ünal, “14 Ağustos kuruluş yıl dönümümüz ile 18 Ağustos kongremizi birleştirerek kutlamayı düşünüyoruz” dedi. AK Parti MKYK ve MYK toplantıları dün yapıldı. Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısı sonrası MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Ünal, şunları söyledi: “Öncelikli olarak seçim koordinasyon merkezi başkanlığının seçim değerlendirmeleri çerçevesinde MKYK gerekli değerlendirmeleri yaptı. Teşkilat başkanlığımızın sunumu ve 6. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarıyla ilgili önerisi değerlendirdi. 18 Ağustos Cumartesi günü kongremizin gerçekleştirilmesi kararı alındı. 15 Temmuz hazırlık faaliyetleri değerlendirildi. AK Parti olarak geçen yıl 15 Temmuz ruhunun yaşatılması için önemli çalışmalar yapmıştık. Yine aynı şekilde önümüzdeki günlerde partimizde oluşturacağımız bir komisyon ile etkinliklerimizi yapacağız. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde diğer devlet kurumları kendi çalışmalarını gerçekleştirilecekler. 14 Ağustos kuruluş yıl dönümümüz ile 18 Ağustos kongremizi birleştirerek kutlamayı düşünüyoruz.” Ünal, OHAL’in kaldırılmasına yönelik ise, “OHAL ile ilgili pozisyonumuzu cumhurbaşkanımızı açıkladı. Pozisyonumuzda değişiklik söz konusu değil.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.