Kongreye yatırımlar damga vurdu

AK Parti Trabzon’da kongrelere dün Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçe kongreleriyle devam etti. Şalpazarı’nda Zeki Çabuk tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan olurken Beşikdüzü’nde ise Ahmet Gören’le yola devam edildi.

Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, AK Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ve yönetimi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

KESİNLİKLE POLEMİK YAPMAYACAĞIZ

Yaptığı açıklamada Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, “Aşığı ve üyesi olduğum AK Partimize 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde 26 Kasım 2017’de Şalpazarı 5. olağan genel kongresinde AK Parti Şalpazarı ilçe başkanı olarak seçildim. Bu koltuğa oturduk gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Kesinlikle polemik yapmayacağız. Şalpazarlıyız. Geçimimiz ve geleceğimiz de buraya bağlı. Ciddi bir birlik beraberlik sorunu olduğunu biliyorduk. 30 mahallemizi tek tek dolaştık. Çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70’in üzerinde oy oranı ile ilçelerimiz arasında en yüksek oy oranını yakaladık. Şalpazarı hükümet konağı bitme aşamasında. 17 bin 395 metreküp ihale yapılarak mahallelere döküldü. Sokak aydınlatma çalışmaları yapıldı. Otobüs seferleri başladı. 3 yıl önce Şalpazarı merkezden su içilmiyordu. TİSKİ tarafından mahallelerimizin su projesi 30 Eylül’de ihaleye çıkıyoruz. Asfalt ve beton yaptık. Halı saha yapımı bitirildi. Bugün kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

CORA, “BOYNUNUZU EĞDİRMEYECEĞİZ”

Kongre açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Şalpazarı ilçemizde güzel yatırımlara imza attık. Milletvekili olmadan önce geldiğimde hangi talep varsa bugün bunların birçoğunun hallolduğunu görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Şalpazarı’nda dolaşırken öğretmen evi ihtiyacı var diyen öğretmenlerimize müjde gerçekleştirdik öğretmen evini tamamladı. Belediye binası, hükümet konağı ve kaymakamlık apartman dairesinde hizmet veriyordu. Şimdi binalarımızı tamamladı. Hükümet konağımız da bitmek üzeredir. Şalpazarı’nın çehresi değişecek. Dere ıslah çalışmaları son sürat devam ediyor. İlçemizde spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Semt sahasının ardından Düzköy mahallesinde de semt sahasının ihalesi yapılacak. Gençlik merkezi kuruyoruz. En önemlisi bir eser bırakmaktır. 7. kongrelerimizi büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştiriyoruz. Sizlere hizmet etmek için siyasete talip olduk. Bu doğrultuda icra etmeye çalışıyoruz. Karşınıza boynunuz bükük çıkmayacağız inşallah. Boynunuzu eğdirmeyeceğiz” diye konuştu.

DÜNYA LİDERLERİNE TÜRKÇE'Yİ ÖĞRETİYORUZ

Milletvekili Salih Cora, AK Parti’nin Türkiye’de ilkleri ve enleri gerçekleştirdiğini ifade ederek, dış siyasette güç dengelerini değiştirdiğini ifade etti. “AK Parti çok daha büyük işlere imza atacaktır.” diyen Cora, “AK Partinin alamet-i fahrikası nedir diye sorarsanız şunu söylerim; Bir eser bırakmasıdır, İki tüm baskıya, tehdide rağmen geri durmaması, irkilmemesi, sendelememesi, korkmaması, yere düşmemesidir. Milletten aldığı güçle beraber dik durmayı başarmış olmasıdır. Bu AK Parti’nin en önemli gücüdür.” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE EKSENİ HAKİM OLACAKTIR

“Türkiye içeride huzuru sağlayıp dış politikada masaya yumruğunu vurdukça tüm sorunlar çözülmektedir. Türkiye’yi devre dışı bırakarak hiçbir sorun çözülmeyeceği görülmüştür.” diyen Vekil Cora, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bakın Suriye’de Türkiye’yi devre dışı bırakamadıkları için kurdukları oyunları oynayamıyorlar. Türkiye Katar’a müdahale edildiğinde itiraz etmeseydi orada darbe olacaktı. Somali’de aynı şekilde Türkiye var. Türkiye şu anda dünyanın her bir tarafında gücünü ortaya koyuyor. Türkiye eksenini geliştiriyor. Doğu Akdeniz’de de diğer devletler kendi kıyılarına göre alan oluştururken bizim kıyılarımızı görmezden gelmeye çalışıyorlar. Olmaz böyle bir şey... Orada aslında bir kurtlar sofrası kuruluyor. Bir enerji paylaşım savaşı veriliyor. Mavi vatanı koruyacağız. Şu an aklı başında sağduyulu liderle ülkemize hak vermekte tezlerimizi kabul etmektedir. Bu işte Türkiye’nin gücüdür, Liderimizin dünyadaki hakimiyetidir. Daha büyük hedeflerimiz vardır. 2023, 2053,2071 hedeflerine hep birlikte hazırlayacağız..”

 “KAHVALTIYA KATILMAK İSTİYOR SANIRIM”

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “İçişleri Bakanımız da katılacaktı. Pandemiden dolayı katılamadılar. İl başkanı (Azmi Kuvvetli) bir şeyler söyledi. Sevgi ölçüyor sanki sayaç bağlamış. Kendisinin daha çok sevdiğini ifade ediyor herhalde. Daha kötüsü yani haşa teraziyi kurmuş kimin daha kıymetli olduğunu ölçüyor. Onun derdi başka herhalde. Genel başkanları terörist başı ile birlikte kahvaltı yapacaklar ya orada yer almak istiyor sanırım. Yaklaşık 3 yıldır hizmet eden teşkilatımız var. Sadece bunlarla birlikte bu işi yürütmüyor, Gençlik kolları ve kadın kollarımız var. Çalışmalar sonucunda ilçe başkanımızla devama edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Aynı şekilde hizmete devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

2023’TE BEŞİKDÜZÜ REKOR OY VERECEKTİR

Görevi şahsına layık görenlere teşekkür eden Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, “Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Teşkilatımızdaki bayrak yarışı tüm hızıyla devam etmektedir. Yeni bir ekiple coşkuyla yeniden kaldığımız yerden inandığımız yolda devam edeceğiz. Beşikdüzü halkının irfanı ve kalp gözü çok yüksektir. Doğruyu her zaman bulurlar. AK Parti demek hizmet demektir. Hizmet her zaman zirvede olur. Siyaset anlayışımız bugüne kadar çok engellemelerden geçti. Bu millet ne istiyorsa o olur. 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde inşallah Beşikdüzü rekor oyla Cumhurbaşkanımıza destek verecektir. Hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.