Koronavirüsü fırsat bilip çıktıkları yaylada doğal hayatın tadını çıkarıyorlar

Koronavirüsü önlemleri çerçevesinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle vatandaşlar günlerini evlerinde geçiriyor. Salgının ilk günlerinden bu yana maske, izolasyon ve sosyal mesafeye dikkat edilerek, salgınla mücadelede önemli başarılar elde edildi. Koronavirüsten kaçmak için başka yöntemler tercih edenler de oldu. Trabzon'un Tonya ilçesinde 8 arkadaş, koronavirüs salgınından korunmak için Kumananda Yaylası'na çıktı. Yaklaşık 1 aydır, elektriğin olmadığı ahşap evde yaşayan arkadaşlar, gaz lambalarıyla doğal yaşam sürüyor ve köyden gelecek güzel haberi bekliyor.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Şehir hayatından, gürültü ve kargaşadan sıkılanlar çoğu zaman sessizliği özler, bir dağ köyünde kafayı dinlemenin hayalini kurar. Koronavirüs sebebiyle günlerini evlerde geçirenler, şimdiden tatil planları yapmaya başladı bile. Ama bundan sonra yaz tatillerinin eski tatiller gibi olamayacağı söyleniyor. Şimdi insanlar bir an önce sokağa çıkmak, kalabalıklara karışmak istiyor.

HEMEN HERKESİN HAYALİ

Cep telefonu yok, elektrik yok. Zaman zaman dışarıda kar yağıyor. Gaz lambasıyla aydınlanıyor, zamanlarının bir kısmını kitap okuyarak değerlendiriyorlar. Tabii ki sobaya odun lazım. Bunun için dışarıdan odun toplanması gerekiyor... Gençler koronavirüsten kaçarken kendilerini böyle bir ortamın içinde bulmuş.

YAYLAYA ÇIKTILAR

Trabzon'da koronavirüs salgını nedeniyle şehirden uzaklaşan 8 arkadaş, Kumananda Yaylası'na çıktı. Ladin ormanlarının arasında yer alan ve yıllar önce inşa edilen ahşap evde kalan 8 kişi, teknolojiden uzak yaşam sürüyor.

GAZ LAMBASIYLA AYDINLANIYORLAR

Elektrik ve telefon hattı bulunmayan, cep telefonlarının da çekmediği yaylada gaz lambaları ile aydınlattıkları ahşap evde kalan arkadaşlar, koronavirüs salgını geçene kadar dönmeyi düşünmüyor.

'ORGANİK BESLENİYORUZ'

Türkiye'de koronavirüs salgını başlayınca yaylaya geldiklerini anlatan Turgay Bostan, "8 arkadaşımızla birlikte yiyeceklerimizi alıp yaylaya geldik. Burada zaman geçiyoruz. Elektriğimiz yok, kimseyle hiçbir şekilde irtibatımız yok..

DIŞARIDA KAR YAĞIYOR

Zamanımızı kitap okuyarak geçiyoruz. Doğal bir yaşam sürüyoruz ve organik besleniyoruz. Elektrik olmadığı için geceleri evimizi gaz lambasıyla aydınlatıyoruz" dedi.

'KÖYDEN GELECEK HABERİ BEKLİYORUZ'

Koronavirüs salgını başladığı günlerde arkadaşlarıyla birlikte yaylaya çıktığını belirten Doğan Bostan ise "Yaklaşık 1 aydır yayladayız. Televizyon yok, telefon çekmiyor. Dünya ile bağlantımızı tamamen kestik. Koronavirüs salgını bitti, diye haber gelirse o zaman köye ineceğiz" diye konuştu.Doğal ortamda kaldıklarını dile getiren Hayri Bostan da "Yaylamızın yolu yok, elektriğimiz yok, telefon ile bir irtibatımız yok. Koronavirüs ülkemizde etkisini gösterdiği günden beri bu yaylada yaşıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
YaylaGazAyKoronavirüsü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.