KULLANMADIĞI SUYUN FATURASINI ÖDETTİLER

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi Binbir Evler Sitesi’ndeki bir dairede kaçak kullanılan suyu fark etmeyen TİSKİ personelleri, daireyi kısa bir süre önce satın alan Recep Şahin’e kullanmadığı 66 metreküp su karşılığında 642 lira 50 kuruşluk borç çıkardı. TİSKİ’nin çıkardığı borç karşısında şaşkınlığa uğrayan Şahin, dairede eskiden oturan kiracıyı adres gösterse de çabası sonuçsuz kaldı. TİSKİ’nin aylarca süren hatası yüzünden kullanmadığı suyun faturasını ödemek zorunda kalan Recep Şahin, Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaptı.
BAŞVURU YAPILMASA HABERLERİ OLMAYACAK
25 gün önce daireyi satın alan Recep Şahin, su ve elektriği üstüne almak için müracaatlar yaptı. TİSKİ’nin aylar süren hatası da bu müracaatla ortaya çıktı. Dairenin sayaç numarasının tespit edilmesinin ardından 645.50 TL gibi bir borçla karşı karşıya kalan Şahin, “Su vanasının mührü kırılmış. Daha öncesinde de sayacın değiştirildiği abonelik işlemlerinde ortaya çıktı. TİSKİ yetkilileri eski sayacı daireyi 25 gün önce satın almama rağmen benden istedi. TİSKİ aylarca kaçak kullanılan suyu fatura etmemiş, vanalardan sayaçlardan haberi olmamış! Benden önce dairede yaşayan şahsa ait borcun tarafıma kesildiği çok açık. Bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. Kullanmadığım 66 metreküp su için ödetilen borcu Tüketici Hakem Heyeti’ne taşıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
DaireTiskiAdresSU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.