Lokantacılar yok olmanın eşiğinde

Normalleşemeyen Trabzon esnafının sahipsiz kaldığını ileri sürdü...

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, pandemide lokanta esnafı olarak yaşadıkları sorunları anlattı. Siyasilerin esnafa sahip çıkmadıklarını açıklayan Er, pandemide ev yemeklerinin tamamen bittiğini fast fooda yönelmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

170 ESNAF KEPENK KAPATTI

Pandemide 170 lokanta esnafının kapandığını açıklayan Er, “11aydır çektiğimiz sıkıntıyı yaşayanlardan birisi de benim. 31 yıllık lokantamızı kapatmak zorunda kaldık. Sıcak yemeği paket servisi olarak sunamadığımız nedeniyle kapattık. Ortahisar’da 170 lokanta kapatmak zorunda kaldı. Bugün esnafımızı denetledik. İçler acısı hallerini gördüm.” diye konuştu.

PANDEMİ EV YEMEKLERİNİ BİTİRDİ

31 yıldır işlettiği Gelik Lokantısını pandemide kapatmak zorunda kalan Er, halkın fast fooda yöneldiğini belirtti. Sıcak ev yemeklerinin ise pandemide tamamen bittiğini açıklayan Er, “Pandemi nedeniyle sıcak ev yemekleri tamamen bitti. Bu süreçte fast  food restoranları ayakta kaldı. Ancak onlar da çok zor durumda. Paketli servisle ne kadar kazanabilirsiniz. Pandemi bizi bitirdi. Esnafımız çok zorumda olduklarını, artık dayanamayacaklarını söylüyorlar. Biz de birlik olup Sayın Valimize durumumuzu arz etmeye karar verdik. Valimize durumumuzu izah edip çözüp önerisi isteyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

TESOB SUS PUS!

Artık ayakta durmakta zorlanan esnafın açılması gerektiğini vurgulayan Er, “Restoranlarımızı belli kurallar çerçevesinde açalım. Hatta bu konuda denetleme yapsınlar. Kurallara uymayanlara ceza verip kapatsınlar. Bizi yönetenlerden açılmayı istiyoruz. Çünkü biz kapalıyken de insanlar cenazelerde, düğünlerde bu virüsü bulaştırıyor. Esnafımız oda olarak bizi sıkıştırıyor. 49 odanın başkanı var. Başkanımızın çıkıp bir açıklama yapması gerekiyor.” şeklinde belirtti.

ESNAFI UYARDI

31 yıllık lokantasının kirasını ödemede yaşadığı zorluk nedeniyle mahkemelik olduğunu anlatan Er, esnaf için uyarıda bulunarak “31 yıllık lokantamızı işletemediğimiz için mal sahibimize 6 aylık kiramızı vermeyelim, anahtarımızı size verelim dedik. Çünkü pandemi döneminde daha götürecek halimiz kalmadı. Mal sahibi 4 ay sonra mahkemeye verdi. Tüm esnaf arkadaşlarımıza da bir öneride bulunmak istiyorum. Mücbir sebebi kontratınıza mutlaka ilave ettirin. Yarın öbür gün pandemi gibi mücbir sebeplerden dolayı hak arayamaz duruma gelebiliyorsunuz.” dedi.

“NAMUSUMUZLA BATTIK” DİYEN ESNAF İÇİN..

Söğütlü’de “namusumuzla battık” yazılı pankart açan esnafa arka çıkan Er, “Biz de namusumuzla battık. Bizim neden battığımızı, esnafın bu duruma neden ve nasıl geldiğini verileriyle ortaya koymaya hazırız. 31 yıllık lokantamızla ayakta duramadık namusumuzla battık.” açıklamalarında bulundu.

TRABZON MİLLETVEKİLLERİ  ESNAFIN SORUNLARINA  KAYITSIZ MI?

Trabzon milletvekillerinin esnafın sorunlarına kayıtsız kalması eleştirisinde bulunan Er, “Vekillerimizin hepsi bizim lokantamızda yemek yemiştir. Gelin görün ki bu dönemde bir tane vekilimiz bize ‘kardeşim sıkıntınız nedir?’ demedi. Seçim zamanı geliyorlar. Esnafımızın sorunlarıyla ilgilensinler.” diye belirtti.

ÖTELENEN KREDİLER FAİZLENİYOR!

Son olarak kredilerin ertelenmesini değerlendiren Er, “Esnaf can çekişiyor. Esnafın çektiği kredilerin 6 ay ertelendiğini söylüyorlar. Tamam, ertelendi ama faiziyle alıyorsunuz. Yani ertelenmesi de bizim aleyhimize.” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105