Maçka'da su hasta ediyor, TİSKİ Genel Müdürü geziyor

Maçka'da su hasta ediyor, TİSKİ Genel Müdürü geziyor

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan ishal salgınının içme suyundaki sorundan kaynaklandığı resmen açıklandı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada içme suyuna yapılan analizlerde sorun görüldüğü ve TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 5 Ağustos'ta uyarılarak gerekli çalışmaların yapılmasının istendiği öğrenildi. TİSKİ'den bu süre zarfında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmazken, ilçe sakinleri suyu kullanmamaları hususunda da uyarılmadı. Öte yandan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ın 15 gündür şehirde olmadığı, memleketi Elazığ'da tatilde bulunduğu öğrenilirken kendisini arayıp su da sorun olup olmadığıni soran gazetecilere, İl Sağlık Müdürlüğü'nün 5 Ağustos'ta sorunu kendisine bildirmiş olmasına rağmen, "Suda hiçbir sorun yok. İshal salgını sudan kaynaklanmıyor" dediği öğrenildi. 

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

07/08/2019 tarihi itibari ile Maçka Ömer Burhanoğlu FTR Hastanesi Acil Servise saat 24:00’dan bu yana toplam 389 hasta müracaat etmiştir. Acil Servise müracaat eden 217 vatandaşımız bulantı kusma şikâyeti olduğu tespit edilmiştir. 

İl Sağlık Müdürümüz Dr.Hakan USTA 07.08.2019 tarihinde saat 22.00-23.30’da Maçka Ömer Burhanoğlu FTR Hastanesi’ne tespitlerde bulunmuştur. Acil servise gerekli personel ve malzeme desteğinin kısa sürede sağlanması noktasında yardımcı olmuş ve acile başvuran hastaların tedavi süreçlerini yakından takip etmiştir. Şikâyetler sıklıkla gece ve sabah saatlerinde başlamıştır. Hastalarımızda seyrek de olsa ateş ve ishal şikâyeti saptanmış, kanlı ishal şikâyeti olmamıştır. Hastalarımızın tamamına semptomatik tedavi verilerek hastalar 08.08.2019 tarihinde Saat 01:10 itibari genel durumu iyi olarak taburcu edilmiştir. Bugün de 45 vaka gelmiş olup şu an için vaka gelişi normale dönmüştür. Konu ilgili Maçka ilçesinde 05/08/2019 tarihli alınan su numunelerinde bazı odaklarda numune uygunsuzlukları saptanmış, aynı tarihli klor seviyelerinde de uygunsuzluklar tespit edilmiştir. TİSKİ yetkilileri ile irtibata geçilmiş ve gerekli çalışmaların yapılması istenmiştir.Maçka ilçesinde olayla ilgili gerekli saha çalışması ve incelemesine devam edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
MaçkaElazığTiski
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamdi Dağ 5 yıl önce

Yazıklar olsun demekten başka birşey gelmiyor elden. Daha dün geldi, izne çıkmış. Yazık

Avatar
kaan 5 yıl önce

yazık ya sanki vaski fışkıran daha mi başarılıydı da aldınız bu adamı getirdiniz trabzona.tiski çok başarılıydı.bir şikayette tiski baskaninin cepntelefonuna ulaşıyorduk bu adamı ara ki bulasın. trabzonu bilmez etmez gelmiş burayı yönetecek.ne başarı sağladı da hemen kendine tatil verdi.bari eski tiski baskanindan ve yardımcılarından işi önce ogrenseydi.trabzonu ucuracaklardi güya evet ucuracacaklar ama bu gidişle öbür tarafa

Avatar
canan 5 yıl önce

adamladamlar çift maaş alıyorlar tatil yapmak hakları.eski tiski yonetimi iyiydi bence o gruba hiç dokunmiycaklardi.elazigli adam ne bilsin trabzonu büyük hata en sonunda herkesi zehirlemeseler bari

banner63

banner105