Market izdihamı mücadeleyi nasıl etkileyecek?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Yasağın ardından yaşananlar salgının gidişini nasıl etkileyecek?

Sağlık Bakanlığı Korona Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağının ardından yaşananların salgının gidişini nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Hafta sonu yasak olmasa birçok insanın dışarıda olacağını belirten Prof. Dr. Özlü, “Ülkenin her noktasında nasıl bir temas oldu? Bunu görmeden, rakamlar olmadan yorum yapmak zor. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.” dedi. Sağlık Bakanlığı Korona Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağının ardından yaşananların salgının gidişini nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Hafta sonu yasak olmasa birçok insanın dışarıda olacağını belirten Prof. Dr. Özlü, “Yasağın ardından oluşan kalabalığın salgının gidişini olumsuz yönde etkileyip, etkilemeyeceğini konusunda bir yorum yapmam çok zor. Ülkenin her noktasında nasıl bir temas oldu? Bunu görmeden, rakamlar olmadan yorum yapmak zor. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.” dedi.

ÜLKENİN HER NOKTASINDA NASIL BİR TEMAS OLDU?

Hafta sonu 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından yaşananların salgının gidişini nasıl etkileyeceğini değerlendiren Prof. Dr. Özlü, “Yasağın ardından oluşan kalabalığın salgının gidişini olumsuz yönde etkileyip, etkilemeyeceğini konusunda bir yorum yapmam çok zor. Çünkü bu paylaşılan görüntüler belli bir noktada belli bir sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Ülkenin her noktasında nasıl bir temas oldu? Bunu görmeden, rakamlar olmadan yorum yapmak zor. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.” dedi.

İNSANLARIN BİRÇOĞU DIŞARI ÇIKACAKTI

Belli sayıda ve sınırlamada kaldıysa etkisinin pek de görülmeyeceğini kaydeden Prof. Dr. Özlü, “Cumartesi-Pazar günü sokağa çıkma yasağı olmasaydı da insanların birçoğu dışarı çıkacaktı ve yine bir şekilde birbirleriyle temas halinde olacaklardı. Dolayısıyla iki günlük sokağa çıkma yasağıyla engellenen temas ile bu cuma günü oluşan yoğun temas arasındaki sayı ya da rakam farkı ne kadardır? Bunu da öngörebilmek mümkün değil.  O yüzden bu konuda bir yorum yapamayacağım.” ifadelerine yer verdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
ülkeBilimözlüKorona
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105