MASKE TAKMAYANA CEZA UYGULANMALI

MASKE KULLANIMI UYGULAMASI YAPILMALI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü 2 metrelik mesafenin sağlanamadığı kalabalık alanlarda tek koruyucu aracın maske olduğunu belirterek, “Maske kullanımı denetlenmeli ve maske takmayana ya da uyarıya rağmen yanlış takana cezai müeyyide uygulanmalı” dedi.

YANLIŞ TAKANA CEZA İSTEDİ

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, kalabalık alanlarda maske kullanımının mutlaka denetlenmesi gerektiğini söyledi. Prf.Dr. Özlü, “Bizim için önemli olan tedbir. Basit ama etkili.Mesafe, maske ve hijyene dikkat etmeliyiz. Bunu odaklanmalıyız. Nikah salonları düğün salonları açılıyor. Eskiden kalma ezberleri unutalım. Dostları arkadaşları gördüğümüzde büyüklerimizin karşılaştığımız da ellerini öpmek sarılmak kucaklaşmak olmamalı. Temassız mesafeyi koruyarak coşkumuzu acımı paylaşalım. Eskisi gibi yakın mesafe temas olmamalı. Bunlardan uzak durursak sorun olmayacaktır” dedi.

 ‘KİMSENİN HAKKI YOK’

Maskeyle kullanımıyla ilgili denetim ve buna yönelik mekanizmaların da belirlenmesi gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Özlü, “Dar, kalabalık alanlarda maskesiz Kovid-19 taşıyıcısı bir kişi, orada bulunan kişileri riske atmış oluyor, onların yüzünden araçtakiler temaslı olarak 14 gün izolasyona alınabiliyor, hastalanabiliyor. Buna kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

‘İNSANLARIN İNİSİYATİFİNE BIRAKILAMAZ’

Otobüs gibi 2 metrelik mesafenin sağlanamadığı dar ve kalabalık alanlardaki tek koruyucunun maske olduğunu söyleyen Özlü sözlerine şöyle devam etti: “Maske beni korumuyor, başkasını korumak için takıyorum. Diğerleri de takmalı ki ben kendimi koruyabileyim. Maske takmamak insanların inisiyatifine bırakılmamalı. Maske taktığında ağzı ve burnu açık kalanlar, maske takıyormuş gibi görünenlere de işlem yapılmalı. Ağız ve burnun tamamı kapatılmalı. Bu kişi uyarıldı, uyarıya rağmen maskesini takmadı. O zaman ne yapacak, nasıl hareket edecek? Bu durumu kime bildirecek? Bu süreçlerle ilgili ayrıntıların netleştirilmesi ve ilan edilmesi gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
CezaMaskeözlü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.