Mecliste Başkanı Protesto Etti

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde Şaşkınlık Yaşandı...Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde şaşkınlık yaşandı. Mecliste kendisine söz verilmediğini ileri süren CHP’li Üye Cüneyt Zorlu, mecliste Başkan Genç’i protesto ettiğini söyledi. Başkan Genç, Zorlu’nun söz istediğini görmediğini ifade ederek bir yanlış anlaşılmayı giderdi. Zorlu, kendisine verilen söz hakkını bir daha ki mecliste kullanacağını ifade ederek olay tatlıya bağlandı. Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantıları bugün başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mecliste ardından Başkan Genç, mecliste grubu bulunan siyasi partilerin Grup Başkanvekillerine söz verdi. 
Grup Başkanvekillerinin konuşmalarının ardından meclisin ana gündem maddesine geçildi. 
Ancak bu sırada araya giren CHP’li üye Cüneyt Zorlu, “Gelenek mi oluştu? Sadece Grup Başkanvekillerine söz veriliyor. Bu yaklaşımınızı protesto ediyorum” dedi. 

EN DEMOKRATİK ŞEKİLDE YÖNETİYORUM


Bunun üzerine Başkan Genç, “Cüneyt Bey söz talebinde bulundunuz mu?” diye sordu. 
Cüneyt Zorlu’nun “Elimi kaldırdım” demesi üzerine Başkan Genç, “Görmedim’ cevabını verirken ardından, “Benim bu meclisi nasıl demokratik katılımla yönettiğimi bütün Trabzon biliyor. Bu konuda ki şefaffaflığımı her halde herkes biliyor. Ben elinizi kaldırdığınızı görmedim. Geçen meclis toplantımızda  hatta, grup Başkanvekillerine ilaveten bir arkadaşımıza daha söz vermeyi arzu ettim. Ancak gündemin hassasiyetine binaen söz alan arkadaşımız olmadı. Ben el kaldırdığınızı görmedim. Bu meclisi en domekrotak şekilde yönetiyorum. Söz hakkını veriyorum buyrun” dedi.  Bunun üzerine Zorlu, “Yok şimdi konuşmak istemiyorum” derken Başkan Genç, “O zaman protestonuzu lütfen geri almanızı istiyorum” dedi. 

ZATEN KAÇ KİŞİ KONUŞUYOR

Zorlu ise, “Koronadan sonra bu tavrınızı devam ettiriyorsunuz. Bir kaç defa daha aynı şey oldu. Elimizi kaldırdık bir kişiye söz verdiniz. Zaten kaç kişi konuşuyor burada bizlere söz vermiyorsunuz. Onu söylemek istiyorum” diye konuştu.  Başkan Genç’te, “Burada konuşmak isteyen herkese ben demokratik hakkını kullandırıyorum.  Görmemiş olabilirim” dedi. 

KUSURA BAKMAYIN… 

Bu sözlere Zorlu, “Görmemişseniz, kusura bakmayın” derken, Başkan Genç, “O nedenle lütfen söz hakınızı kullanınız” ifadelerini kullandı.  Yaşanan bu anlar Zorlu’nun, “Bir daha ki toplantıda başkanım” diyerek tatlıya bağlandı.  Başkan Genç, “Pandemi olmasına rağmen belki farklı konu gündeme gelir diye bir arkadaşımıza söz vermeyi ben önerdim. Siz yoktunuz o toplantıda. Olsun bir daha ki toplantıda kulanırsınız” dedi.  Meclis daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. 

 

Anahtar Kelimeler:
ChpOrtahisarZorlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.