Migren deyip geçmeyin

KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, dünyada 17 yıldır Türkiye’deyse 7 yıldır uygulan migren ameliyatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tıp fakültesi anlamında migren ameliyatını Türkiye’de ilk uygulamaya başlayan üniversite hastanesi olduklarını belirten Uraloğlu, Neredeyse her 10 kişiden 2’si bu migren rahatsızlığından muzdarip durumda. Çok ciddi boyutta rahatsızlığı da yol açıyor. İnsanı çalışamaz hale getiriyor, sosyal ilişkilerini bozuyor, intihar etmeyi düşünen hastalar bile oluyor.” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK UYGULAYAN ÜNİVERSİTE HASTANESİ

KTÜ Migrenin çok sık görülen bir hastalık olduğunu ifade eden Uraloğlu, toplumda kadınların yüzde 18’sinin, erkeklerin de yüzde 6’sının migren hastası olduğunu belirtti. Uraloğlu “Neredeyse her 10 kişiden 2’si bu migren rahatsızlığından muzdarip durumda. Çok ciddi boyutta rahatsızlığı da yol açıyor. İnsanı çalışamaz hale getiriyor, sosyal ilişkilerini bozuyor, intihar etmeyi düşünen hastalar bile oluyor. Mesela bir hastamız kendimi bir yerden atmak istiyorum diyor, yine başka bir hastamız silahı dayadım intihar edecektim, çocuğum geldi vazgeçtim diyor. Migren rahatsızlığı görüldüğü gibi çok ciddi boyutlara ulaşabiliyor.” şeklinde konuştu.

SON ÇARE AMELİYATI ÖNERİYORUZ

Gelen hastaya migren teşhisi konmamışsa işlem yapmadıklarını belirten Uraloğlu, ufak tefek ilaçlarla tedavi gören migren hastalarını da ameliyat etmediklerini söyledi. Uraloğlu “Hiçbir ilacın artık tesir etmediği, botoks, mezoterapi, hacamat gibi bütün tedavileri denemiş ve hiçbir fayda sağlayamamış hastaları son çare olarak ameliyatı öneriyoruz.” dedi. Türkiye’de migren ameliyatının 7 yıldır yapıldığını belirten Uraloğlu, “Migren ameliyatı Amerika’dan 10 yıl sonra Türkiye’ye geldi, yine de kabul görmüş bir tedavi değil. Toplum olarak yenilik geldiği zaman hemen kabul etmiyoruz, temkinli yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.