‘Millet Bahçesinde millet yok!’

Akçaabat’ta  yapımı tamamlanan Millet Bahçesi’ne muhalefetin davet edilmemesi tepkiye yol açtı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla katıldığı törenle açıldı. Millet Bahçesinin açılışına sadece AK Parti kadrolarının katılması, muhalefet temsilcilerinin davet edilmemesi tepkiye yol açtı. Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı, ‘Millet Bahçesinde milletten kimse yok’ yorumunda bulunurken, İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Misir, “Bu ağır bir kutuplaştırmadır, ayrımcılıktır. Bu ayrımcılığı kınıyorum” dedi.

MİSİR: “MİLLET BAHÇESİ BU AÇILIŞ TÖRENİ İLE ‘AK PARTİ'NİN BAHÇESİ’ OLMUŞTUR”

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Misir, Millet Bahçesi açılışının sadece AK Parti kadrolarınca gerçekleştiğini ifade ederek, iktidar partisinin toplumu kutuplaştırdığını söyledi. Misir, “Akçaabat Yaylacık Mahallesinde Fatih Stadyumunun bulunduğu alanda yapılan Millet Bahçesi'nin 5 Haziran Cuma günü açılışı yapıldı. Ne yazık ki "Millet" adını verdikleri projede millet yok, sadece kendileri vardı. Millet Bahçesi bu açılış töreni ile "AK Parti'nin Bahçesi" olmuştur. Kendinden olmayanları yok sayıp "Millet" kavramını siyasi malzeme yaparak dar kalıplara sokmaya çalışanlar, yine bu yüce milletin sillesini yiyerek hesaba çekilecektir. Bizler fotoğraf karelerinde boy gösterme meraklısı değiliz. Lakin nezaketen ve etik olarak muhalefetin davet edilmesi gerekirdi. Parti yöneticileri olarak ne bizlere, ne de halkın oyuyla seçilmiş meclis üyelerimize herhangi bir davet yapılmamıştır. Burada ağır bir ayrımcılık ve kutuplaştırma var. Bu ayrımcılığın sebebi nedir? Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz, kenetlenmemiz gereken günümüzde iktidar partisi mensuplarının bu tavrını kınıyor ve ayıplıyorum.” dedi. 

SANDIKÇI: “MİLLETTEN  KİMSE YOK”

Millet Bahçesi açılışını ‘Kendileri çaldı, kendileri oynadılar’ diyerek yorumlayan Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı, “Akçaabat’ta bizim memleketimizde bir açılış yapılıyor, Millet Bahçesi açılıyor ama milletten kimse yok. AK Partili vekiller, vali, belediye başkanları, AK Partililer vardı sadece. Madem burası Millet Bahçesiyse milleti kucaklamak adına halkı davet etmeyebilirsin ama burasının bir protokolü vardır, en azından siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri davet edilmeliydi. ‘Kendileri çaldılar kendileri oynadılar’ öyle bir hal oldu orada. Bu durum da bizi üzdü. Millet Bahçesi dediğimiz yer sadece AK Partililerin değil.” şeklinde eleştiride bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.