MİMARLARA SÖZ HAKKI VERİLMİYOR MU?

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, şehirdeki kamusal yapıların mimari yarışma projeleriyle belirlenmesini desteklerken bu isteğinin Trabzon’da hayata geçiremediğini söyledi. Ustaömeroğlu, “Biz bu şehirde her şeyin mimari proje yarışmasıyla belirlenmesini istiyoruz. Buna şehirler arası otobüs terminali de dahildir. Tiyatro binasını ulusal yarışmayla belirleyelim dedik. Tiyatroyu Millet bahçesi ile bir ucunda Yavuz Selim stadı vesaire birleştirelim istedik. Ama iş hep aceleye geliyor. Yarışma fikri de rafa kaldırılıyor.” dedi.

KAMUSAL YAPILAR MİMARİ YARIŞMALARLA BELİRLENMELİ

Şehirdeki kamusal yapıların mimari yarışma projeleriyle belirlenmesi gerektiğine vurgulayarak şehirler arası otobüs terminali ve tiyatro binasına dikkat çeken Ustaömeroğlu, “Biz bu şehirde her şeyin mimari proje yarışmasıyla belirlenmesini istiyoruz. Buna şehirler arası otobüs terminali de dahildir. Avni Aker Stadyumunun yeri olan Millet Bahçesi ve onun içinde barındırdığı birçok şeyin yarışma projesiyle gidilmesi gerektiğini Büyükşehir Belediyesine her fırsatta dile getirdik.” diye konuştu.

TİYATRONUN TAŞINMASINA STK’LAR SICAK BAKMADI

Haluk Ongan Tiyatrosu’nun yıkılacağını Büyükşehir ile yaptıkları toplantıda öğrendiklerini dile getiren Ustaömeroğlu, “Büyükşehir belediyesi ile yaptığımız son toplantıda biz tiyatronun orada bir kavşak yaptırıldığını öğrendik. Biz de baktık bu kavşak tiyatroyu götürüyor hatta götürmekle kalmıyor ada olarak ortada bırakıyor. Bırakın tiyatroyu burada hiçbir kamu yapısı olmaz. Şehircilik kriterlerine aykırı.  Bu konuda şaka yoluyla serzenişlerimizi de dile getirdik. İş, olmuş bitmiş şimdi haberimiz oluyor dedik. Keşke zamanında haberimiz olsaydı müdahil olurduk. İşin finalinde önerimizi neye göre yapabilirdik. Biz de sustuk! Bu sefer yeni arsa üzerinden yorum yapmaya başladık. Biz tiyatronun olduğu yerde kalması görüşünü savunduk. Madem mevcut devlet tiyatrosunun bir kısmı kavşak çalışmasına gidiyor. Trabzon devlet tiyatrosunun manevi bir değeri var. Biz de, burada hazır arsa araştırıyorsunuz tiyatro binasını ulusal yarışmayla belirleyelim dedik. Tiyatroyu Millet bahçesi ile bir ucunda Yavuz Selim stadı vesaire birleştirelim istedik. Ama iş hep aceleye geliyor. Yarışma fikri de rafa kaldırılıyor. Trabzon’da kamusal yapıların ulusal mimari proje yarışmasıyla elde edilmesini istiyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
şehirTiyatroMimar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.