Muhtar adayının göğsüne ateş etmiş

Seçim günü meydana gelen kavgada silah kullanana öldürmeye teşebbüsten dava açıldı.

YOLDA KARŞILAŞTIĞI İKİ KİŞİYİ SİLAHLA VURDU

Trabzon’un Tonya İlçesi’nde Atatürk Anadolu Lisesi’nde sandık görevlisi olan Muhammet Y. ile Kaleönü Mahallesi Muhtar adayı Yusuf K. arasında oy vermek için sandığa gelenleri yönlendirdiği iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışmanın yatıştırılmasının ardından aynı gün akşam yolda karşılaşan Muhammet Y. silahını çekerek Yusuf K.’yı göğsünden Muhammet K.’yi ise ayağından vurdu.

SAVCI, ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN DAVA AÇTI

Yaşanan olayda silah kullanan Muhammet Y. ‘nin Yusuf K.’ya yönelik eyleminden ötürü kasten öldürmeye teşebbüs, Muhammet K.’ya karşı eyleminde dolayı ise kasten yaralama ve ruhsatsız silah satın alma-taşıma suçlarından yargılanmasını talep eden Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Yusuf K.’nın ise basit yaralama suçundan yargılanmasını istedi Seçim günü meydana gelen kavgada silah kullanana öldürmeye teşebbüs suçundan hapis istemiyle dava açıldı.

SEÇİM SALONUNDA TARTIŞMA ÇIKTI Trabzon’un Tonya İlçesi’nde 31 Mart 2019 tarihinde Atatürk Anadolu Lisesi’nde saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda 1017 Nolu sandıkta müşahit görevlisi olan Muhammet Y.  ile oy vermek için sandığa gelenleri yönlendirdiği iddia edilen Kaleönü Mahallesi Muhtar aday Yusuf K. arasında tartışma çıktı. Çakın tartışmanın ardından araya girenler tarafları sakinleştirdi. Tartışmanın yatıştırılmasının ardından aynı gün akşam saat 17.00 sıralarında taraflar bu sefer Kürtün caddesi üzerinde karşılaştı.

SİLAHI ELİNDEN ALDI, ATEŞ ETMEDİ Silahını çeken Muhammet Y., Muhammet K. ve tarafları ayırmak için ardaya giren Yusuf K.’ya ateş etti.  Bu sırada Yusuf K. Muhammet K.’nın elinden silahı almayı başardı. Silahı Muhammet K.’ya doğrultan Yusuf K., etraftaki insanların uyarısı üzerine silahı yere bıraktığı ileri sürüldü. Yaralanan iki kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

SAVCI AĞIR HAPİS CEZASI TALEP ETTİ

Göğsünden yaralanan Yusuf K. Muhammet Y.’nin kendisini öldürmek üzere ateş etiğini belirterek, “Okulun merdivenlerinden çıkarken Muhammet Y.’yi gördüm. Yanında genç bir kişi vardı. Bende oy vermek için yönlendirme yapılmamasını istedim. Tartışma çıktı. Sonra akşamüstü yolda karşılaştık. Üzerime yürüyerek silahını çekti.  Bana ateş etti. Boğuşma sırasında silahı elinden almayı başardım. Ama ben ona ateş etmedim” dedi. Muhammet K. ise kavgayı ayırmak için araya girdiğini patlayan silahla ayağında acı hissettiğin söyledi. Muhammet Y. ise, “Seçim bittikten sonra yolda Yusuf’u gördüm. ‘Yusuf ağabey benle hesaplaşacak ne var’ dedim. Bana saldırdı, vurmaya başladı. Tanımadığım birkaç kişi üzerime çullandı. Silah düşerken patladı. Silahı son olarak Yusuf K.’nın elinde gördüm. Ben kimseye ateş etmedim” diye konuştu. Muhammet Y., Yusuf K.’nın kendisine silah doğrulttuğunu belirterek şikayetçi oldu. Tanık ifadelerini alınmasını ardından dosya Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN DAVA AÇILDI

Yaşanan olayda silah kullanan Muhammet Y.‘nin Yusuf K.’ya yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, Muhammet K.’ya karşı kasten yaralama ve ruhsatsız silah satın alma-taşıma suçlarından ise 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı olayda yaralanan Yusuf K.’nın ise basit yaralama suçundan 4 aydan bir yıla kadar hapsini istedi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105