Musluklardan çamur akıyor

Trabzon’un Yomra ilçesinde yaklaşık iki haftadır musluklardan çamur akıyor. Trabzon’un Yomra ilçesinde musluklardan akan çamurlu su vatandaşı isyan ettirdi. Yaşanan durum nedeniyle şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, haftada iki gün sularında kesildiğini belirterek, su sorunun bir an önce çözülmesini istedi. TİSKİ ise sorunu çözmek için harekete geçti.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI
Yomra Belediyesi Başkanı Mustafa Bıyık ise sosyal mledya hesabından açıklama yaptı. İşte Bıyık’ın paylaşımı: 2Başta Sancak Mahallemiz olmak üzere bazı mahallelerimizde içme suyunda yaşanan bulanıklık sorununa kalıcı çözüm üretmek için TİSKİ Genel Müdürlüğünce çalışmalara devam edilmektedir. İlçemizin içme suyu ve kanalizasyon altyapısında malum olunduğu üzere ciddi eksikler bulunmaktadır. İlçemizde yaşanan sel felaketinde boru hattı ve su alma yapıları ciddi şekilde zarar görmüştür. Sel nedeniyle tamamen yıkılan su alma yapısı, sel ve su taşkınlarından etkilenmeyecek şekilde, yeniden inşa edilecektir. Bunun yanında Sancak Mahallemizin içme suyu depolarındaki arıtma sistemi de TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 20 gün içinde yenilecektir. Bu çalışmaya Çarşamba günü başlanacaktır. Bu süre zarfında suyun tamamen kesilmesi ya da bulanıklığa rağmen şebekeye verilmesi seçenekleri vardır. Halkımızın mağduriyetinin en aza indirilebilmesi için ikinci seçenek tercih edilmiştir. Yomra'mızdaki içme suyu ve kanalizasyon çalışma ve projelerinin tümünü sıkı şekilde takip etmekteyim. İlçemizde bu alanda ciddi çalışmalar yapılacaktır. Bilgilerinize sunarım...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105