Mutlaka önlem alınmalı

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, Korona Virüsü ile ilgili günebakış’a önemli açıklamalarda bulundu. Sivri, “Korona Virüsü önünde sonunda ülkeye gelecek. Kelle paça içmekle, sirke ile önlem alınmaz. İnsanlar bilinçlendirilmelidir.” Dünya genelinde korkuya neden olan Korona Virüsü ile ilgili gazetemize bazı açıklamalarda bulunan Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, bugün olmasa bile Korona Virüsünün eninde sonunda ülkeye geleceğini söyledi. Kelle paça içmekle, sirke ile önlem alınamayacağını belirten Başkan Sivri, “Bu virüsün ülkemize gelmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Önlem alıp, en az kayıpla atlatmaya çalışacağız. İnsanları paniğe sürüklemeden, biraz daha farkındalığı arttırıcı eğitimler verilip, gerekli önlemleri almaları konusunda insanlar bilinçlendirilmelidir.” dedi.

“BUGÜN OLMASA BİLE BU VİRÜS ENİNDE SONUNDA ÜLKEYE GELECEK”

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil durum olarak nitelendirilen Korona Virüsü can almaya devam ediyor. Trabzon Korona Virüsüne karşı ne kadar hazır? Konuyla ilgili açıklama aldığımız Başkan Sivri, “Biran önce gerekli önlemler alınmalıdır. Sınırımızdaki İran’a kadar, kapımıza kadar dayandı. En son Van'da 5 kişi Korona Virüs şüphesiyle karantina altına alındı. Bugün, yarın sonuçları belli olacak. Bugün olamasa bile bu virüs eninde sonunda ülkeye gelecek. İran’da şu an biliyorsunuz Nevruz tatili var ve genelde tatil için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Hazırlıklı olmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

“KELLE PAÇA İÇMEKLE, SİRKE İLE OLACAK İŞLER DEĞİL”

Ne kadar tedbir alınsa da eninde sonunda hastalığın ülkemize de geleceğini belirten Başkan Sivri, “Ben de yetkililere sormak istiyorum, gerekli tedbirler alındı mı? Evet, halk eğitimleri yapılıyor. Daha da fazla yapılmalı. Toplu alanlarda bulunulmaması konusunda insanlar uyarılmalı. İnsanları paniğe sürüklemeden, biraz daha farkındalığı arttırıcı eğitimler verilip, gerekli önlemleri almaları konusunda insanlar bilinçlendirilmelidir. Kelle paça içmekle, sirke ile olacak işler değil bunlar.” diye konuştu.

“HEKİM GRUPLARINDA YAZIŞIYORUZ MASKE ARAYANLAR BULAMIYOR”

Korona Virüs konusunda KTÜ’de bilgi verici güzel bir sunum yapıldığına dikkat çeken Başkan Sivri, “Bu sunumu tekrarlamayı ve yeni bilgileri paylaşmayı düşünüyoruz.” dedi. Maskelerin yok sattığı ve birçok eczanede tükendiği iddialarını sorduğumuz Başkan Sivri, “Evet doğru bir haber. Medikal ürün satan yerlerde olmadığı ve stok yapıldığı iddia ediliyor. Sadece Trabzon için değil, Türkiye geneli için geçerli bir durum.  Hekim gruplarında yazışıyoruz maske arayanlar bulamıyorlar. Ya stok yapıldı ya da kara borsacıların eline gitti. Bakın bu konuda da önlem alınması lazım, yarın geldiğinde ne yapacağız? Maske yok. Bu virüsün gelmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Önlem alıp, en az kayıpla atlatmaya çalışacağız.” dedi.

KORONA VİRÜSÜ 2444 CAN ALDI

Diğer yandan Dünya genelinde yayılmaya devam eden Korona Virüsü salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2462'ye yükseldi. Son 24 saatte 97 kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı ise 78 bini aştı. Çin'de ortaya çıkan virüste hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2444'e yükseldi. Öte yandan sınır komşumuz İran’da da Korona Virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e, vaka sayısının da 43'e yükseldiğini açıklandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105