Nakliyeciler eylem yaptı

Trabzonlu uluslararası nakliyeciler 26 tırla konvoy eylemi yaptı

Trabzon’da uluslararası nakliyeciler yaşadıkları sorunları yetkililere duyurabilmek için protesto eylemi gerçekleştirdi. 26 tır ile şehirde konvoy oluşturarak eylem turu yapan nakliyeciler sorunlarının çözüme kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Konuşmayı yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, araçların transit belgesi olmadığı için garajda yattığını söyledi.

ARAÇLARIMIZ GARAJDA YATIYOR

Araçlarının belgeleri olmadığı için garajlarda yattığını söyleyen Özer, “Taşıma yaptığımız ülkelerde sadece Türk nakliyecilere uygulanan yaptırımlar nedeniyle ihracatımızı yabancı plakalıaraçlar taşırken bizlerin araçları garajlarda yatıyor. Sorunlarımıza çözüm üretmeyen yetkililerimiz sayesinde Türk firmalarının çoğu eşitsizlikler karşında çalışabilmek için taşımayaptığıülkeleresektörgöçü yaptı.İhracatımızı Türk plakalı araçlarla yapabilmemiz için bizlere yaşatılaneşitsizlikleri yetkililerimizin görmelerini, sesimizi duymalarını ivedi olarak artık sorunları çözmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

TRANSİT BELGEMİZİ ALAMIYORUZ

Ülkemin nakliyecilerinin Rusya üzeri taşıma yapabilmesi için Rusyave Kazakistan transit belgesi gerekli. Anlaşmalaragöreülkeler birbirlerine transit belgeyi 500 tane kaldığında talep edilince vermek zorunda.Lakin Ulaştırma Bakanlığımız ne yazık ki bu sorunu bir aydır çözüme ulaştıramadı.Çözmek içinde çapa sarf ettiğinidüşünmüyoruz.Ulaştırma bakanlığımızı takip ettiğimiz kadarıyla tüm enerjisini tren taşımacılığına harcadığını görmekteyiz.

CUMHURİYET TARİHİNDE ŞARTLI BELGE ALINMAMIŞTI

Yaşadığı belge sorunu nedeniyle taşıma yapamayan nakliye sektörümüzü de artık UlaştırmaBakanlığımız ve ilgili bakanlıkların görmesini istiyoruz. Kazakistan’dan 8 bin adet gemiyle Hazar geçişşartlı transit belge alındı.Cumhuriyet tarihinde ülkemiz hiç böyleşartlı belge almamıştı.Bu güzergâhşartlı belgeler nakliyecilerimize Azerbaycan geçiş ve gemi ücretiyle 2500 dolar fazla masraf demektir. Bu şekilde Türk nakliyecisi hiç bir ülkenin nakliyecisiyle rekabet edemez.

ARAÇLARIMIZ BEKLEMEKTEN ÖRÜMCEK BAĞLADI

01.05.2020 tarihinden beri Türk nakliyeciler ucuz maliyeti olan Rusya üzeri ihracatımızı taşıyamıyor.Araçlarımız resimde görüldüğü gibi ihracatımız varken belge sorunu yüzünden garajlarda yatarak örümcek bağladı. Turizminden sonra ülkemize hizmet ihracatında en çok döviz girdisi sağlayan nakliye sektörüne lütfen sahip çıkın.

2 DEVLET TEK MİLLETTİK NEREDE KARDEŞLİK?

Ülkemiz Azerbaycan nakliyecisindenhiçbir ücret almamaktadır. Azerbaycan yetkilileri Türk nakliyecisini pahalaştırarak rekabet edemez duruma sokuyor.İki ülke tek millet söylemine uymayan uygulamaların ivedi olarak kardeş ülke yetkililerince düzetilmesini talep ediyoruz.

ÇETE ELEMANLARI HARAÇ KESİYOR

Komşumuz Gürcistan’dabeş yıldır sektörümüz maalesef tam tespit çetesine 1500,2000 dolar arası araç başı ücret ödüyor.Transit geçenaraçlarımızıçıkış sınırlarından tam tespit bahanesiyle Tiflis’tekiiç gümrüğe döndürülüyor. Araçdönüş yolunda iken gümrükten bilgileri alan çete elemanları ya ihracatçıyı yada taşıma firmasını arıyor araçların tam tespite girmeden yoluna devam etmesi için 1500 ile 2000 dolar para talep ediliyor.Parayı verdinizmi tam tespite girmiyorsun vermesek tam tespit yap desen 15 gün aracı Tiflis gümrükte bekleterek bıktırma politikası uyguluyorlar. Verilen zarar vereceğimiz haracı geçiyor sistemi öyle kurdular ki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık… Sayın Cumhurbaşkanım bizi koronavirüsdeğilde sahipsizlik öldüreceklütfen sesimizi duyun.” şeklinde belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.