Nevruz’da İranlı yok

Koronavirüs İran Sınır Kapısı’nı kapattırdı.

Sınır komşumuz İran’da görülen Koronovirüs vakası nedeniyle Sağlık Bakanlığı sınır kapısının geçici süreliğine kapatıldığı ve uçuşların tek taraflı durdurulduğunu açıkladı. İran’dan bölgemize gelecek olan kafileler dolayısıyla Nevruz’a yakın tedbir alınmasını sevindirici bulan TÜRSAB Başkanı Volkan Kantarcı, “Ülkemizin önündeki uzun ve orta vadede sağlık, ticaret ve turizm için geleceğe yönelik atılmış doğru bir adımdır.” dedi.

SÜRECİ BAŞINDAN BERİ TAKİP EDİYORUZ

İran’da Koronovirüs vakası görülmesiyle sınırın kapatılmasını değerlendiren TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, “Başından beri bu sürecin takipçisiyiz. Sınır komşumuz Gürcistan, İran gibi bölgemizden kara yoluyla ulaşım olan ülkelerden salgın var mı, her hangi bir vaka var mı, turizm paydaşlarıyla sürekli diyalog halindeyiz. Bunu basın karşısına çıkıp ‘sınır kapatılsın, İran’da vaka var’ şeklinde talepte bulunmamız yanlış olurdu. Bu bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren çok ciddi bir husus. Bakanlığımız da gerekli takibi yaparak tedbir aldılar.” diye konuştu.

NEVRUZ’A YAKIN TEDBİR ALINMASI SEVİNDİRİCİ

Nevruz’a yakın tedbir alınmasının doğru bir karar olduğunu dile getiren Kantarcı, “İran’da 2-3 haftadır salgın artarak devam ediyordu. Ölüm vakalarının da açıklanandan bir tık fazla olduğu haberleri geliyordu bize. Bakanlığımızın bu yönde tedbir alması sevindirici. Çünkü yakın zamanda nevruz var. Nevruz da hem Güneydoğu, Kuzey Doğu ve Doğu Karadeniz Bölgeleri, hem de uçakla Antalya, Isparta, Burdur ve İstanbul İran’dan ciddi anlamda turist akışının olduğu bir dönem. Bu dönemde Nevruz dolayısıyla İranlı turist gelmeyecek diye maddi kayıplarımız olacak mı, gibi düşünenler olabilir. Bizim önümüzde devasa bir yaz sezonu var. 85 milyon nüfuslu bir ülkemiz var. Önce milletimiz sağlığı… Virüsün sağlığa paralel yaşatmış olduğu hem ticari hem turizm anlamında sorunları tüm dünyada özellikle Uzak Doğu ülkelerinde görüyoruz. Aldığımız tedbirle ülkemizin önündeki uzun ve orta vadede sağlık, ticaret ve turizm için geleceğe yönelik atılmış doğru adımdır.” şeklinde aktardı.

AVRUPA’DA MÜNFERİT VAKA GÖRÜLÜYOR

Avrupa’da tehlike arz edecek vakaların olmadığını açıklayan Kantarcı, “Cruise gemilerinde tedbir amaçlı turistleri karantinaya alıyorlar. Avrupa’da, Fransa’da yaşandı. Münferit vakalar görülüyor. Toplu vakaların ve ölümlerin yaşandığı bir durum şimdilik yok. Avrupa’da bununla ilgi kendi tedbirlerini alıyor.” diye konuştu.

TURİZM SEZONUNDA SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

Ülkenin ulusal güvenliği için tedbir alındığını vurgulayan Kantarcı, “Biz bu konularda yani ülkemizin milli menfaatlerini ilgilendiren konularda çıkıp pat diye açıklamalarda bulunmayın diye paydaşlarımızı uyarıyoruz. Körfez ülkelerinin bölgemize ve ülkemize çok büyük katkı değeri var. Sezonda ciddi bir sıkıntı yaşamamak adına şimdiden tedbir alınmış oldu. Nevruzda bir hareketlilik olmayacak. En azından geleceğe yönelik sağlık ve güvenlik tedbirlerini almış olduk.” şeklinde belirtti.

 

Anahtar Kelimeler:
IranKapıTürsabNevruz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.