O UCUBENİN RUHSATI İPTAL

Trabzon’da tartışmalara neden olan Cephanelik yanındaki bina için ilk karar verildi. Bilirkişi raporu doğrultusunda mahkeme kararı iptal etti.

ŞEHİR PLANCILARI İTİRAZDA BULUNDU

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’ndeki yapımı sırasında büyük tartışmalara neden olan cephaneliğin yanındaki ucube bina için idare mahkemesine başvurdu. TMMOB Şehir Plancıları Odası yapılan işlemin kamu yararından çok kişiye özel düzenlemeler içerdiğini, tescilli yapı bulunan parselde yoğun yapılaşmaya neden olunacağından ruhsat iptalini istedi.

İKİ BELEDİYE UCUBE BİNAYI SAVUNDU

Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi ise dava konusu işlemin hukuka uygun olduğunu belirterek, ucube binayı savundu. Kültür ve Tabiat Varlıkları’nın Koruma Kurulu’nun olumlu görüş verdiğini belirten işletme ise, yaptığı savunmasında ruhsat iptali durumunda büyük bir zarar göreceklerini ileri sürdü. 

İDARE MAHKEMESİ KARARINI AÇIKLADI

Mahkemenin isteği üzerine bilirkişi konu hakkında bir rapor hazırladı. Bilirkişi, binanın şehircilik ilkeleri, planlama esasları, koruma yaklaşımları ve imar mevzuatına uygun almadığını belirterek, hazırladığı raporu mahkemeye gönderdi. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemlerin iptali yönünde karar vererek, itirazın 30 gün içerisinde Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılmasına karar verdi.

UCUBE BİNA ALKOLLÜ MARKA KAFE OLDU

Binayı kafeye dönüştürerek alkol ruhsatı alan şirket, 15 gün önce açılış yaptı. Bu arada iki belediye, şirketi savunduğu için mahkeme masraflarını ve davacı tarafa avukatlık vekalet ücreti ödemek zorunda kalarak kendi kurumlarını zarara uğrattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105