O YAZARDAN FETÖ İDDİASI

Galatasaray Trabzonspor maçı sonrası bomba FETÖ iddiası

Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 yenerken maçın hakemi Ümit Öztürk, saha içindeki kararlarıyla tartışma konusu oldu. Spor yorumcuları, maçın ardından hakem Ümit Öztürk ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nu yerden yere vurdu.

Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 yendi; lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Sarı Kırmızılılar'da ilk olarak sahneye Diagne çıktı. Senegalli, 21. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. Hugo Rodallega, 30. dakikada Trabzonspor'u umutlandırsa da, ilk yarının son dakikasında sahneye çıkan Belhanda, Galatasaray'ın, soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı. Maçta son sözü yine Belhanda söyledi ve Faslı yıldız, 51. dakikadaki golüyle skoru ilan etti. Maçta en çok konuşulan isimlerden biri de saha içindeki kararlarıyla hakem Ümit Öztürk oldu.

"YUSUF NAMOĞLU ZARAR VERİYOR":

Ahmet Çakar, Beyaz TV'de hakem Ümit Öztürk'ü çok sert sözlerle eleştirdi. Çakar, ''Yusuf Namoğlu Türk hakemliğine ağır zarar vermektedir. Son 2 haftada yaşanan olaylar MHK'nın tarafsız yapısını ortadan kaldırdı. Geçen hafta Erzurum, bu hafta Trabzonspor'u boğdular. Ya da Galatasaray'ı yukarı çıkardılar.'' dedi.

"DIAGNE'Yİ ATMAYAN HAKEM ART NİYETLİDİR":

Çakar, Eğer hakem Diagne'yi ikinci sarıdan atmıyorsa o hakem kasıtlıdır. İstedikleri mahkemeye de versinler. Ben bilir kişiyim. Hepimiz yanlış penaltı verdik. Lafım yok. Ancak sarı kartı olan Diagne'ye ikinci sarıyı vermiyorsan sen art niyetlisin demektir. Maalesef tetikçi hakem demek zorundayım. Ne zaman Galatasaray'ın başı sıkışsa Ümit Öztürk devreye giriyor. Geçen sene Alanyaspor - Galatasaray maçı... Bu sene pansuman yapılmaya Kayseri'ye Ümit Öztürk götürüldü. Bu hafta ise çok kritik Trabzonspor maçında Ümit Öztürk aldı maçı.'' ifadelerini kullandı.

"HAKEM, HAKEM OLSAYDI İLK YARIDA GALATASARAY 9 KİŞİ KALMIŞTI":

Galatasaray'ın Trabzonspor'dan daha iyi oynadığını belirten Çakar, ''Galatasaray, Trabzonspor'dan iyi oynadı. Buna lafım yok. Ancak hakem, hakem olsaydı Galatasaray ilk yarıda 9 kişi kalırdı.'' dedi.

''FETÖ'NÜN YARATTIĞI EN BÜYÜK HATLARINDAN BİRİ'':

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nu yerden yere vuran Serdar Ali Çelikler, ''Şimdi, bu ülkede ne yazık ki FETÖ'nün yarattığı en büyük fay hatlarından biri de Trabzon ve Fenerbahçe futbol takımlarının üzerinde kurulan gerilimdir. Hatta 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan Fenerbahçe'ye bariz suikast girişimi de bu fay hattını kırmaya yönelikti. Şimdi ligin 2. yarısında, sürekli bu fay hattı kaşınıyorsa; Erzurum gibi bir şehir ilk kez futbol nedeniyle ayaklanıyorsa buradan ne çıkarmak gerekir?'' ifadelerini kullandı.

''ÇOK TEHLİKELİ OLMAYA BAŞLADI'':

''Yusuf Namoğlu MHK'sı sadece futbol dünyası açısından değil; toplumsal açıdan da çok tehlikeli olmaya başladı.'' ifadelerini kullanan Çelikler, ''Türkiye'de her kurum siyasetin üzerinden yük alması gerekirken MHK ve dolayısıyla TFF artık siyasi yük oldu. Her hafta ama her hafta bir fay hattı üzerinde oynama oluyorsa ben buna tesadüf diyemem.'' dedi.

''BU KURUM DEĞİŞTİRİLMELİ'':

MHK'nin değişmesi gerektiğini belirten Çelikler, ''MHK ve başkanı Namoğlu Türk toplumsal hayatı ve siyaseti için de ciddi yük haline gelmiştir. Bu kurum ya değiştirilmeli ya değiştirilmelidir.. Bu aynı zamanda bir gerekliliktir.'' ifadelerini kullandı.

''SANA NE BE HAKEM''

Ümit Öztürk'ü topa tuan Rıdvan Dilmen ise, ''Bir hakem maalesef maçın önüne böyle geçer, maçtaki pozitif havayı böyle bozar. Sana ne be hakem, niye bozmaya çalışıyorsun? Niye MHK'yı zor durumda bırakıyorsun? Niye maçın önüne geçip, keyifleri kaçırıyorsun?. Hakem Ümit Öztürk maçın önüne geçti. Sanane hakem? Niye MHK'yi de zor durumda bırakıyorsun? Marcao, Ekuban'ın ayağına kontrolsüz bir şekilde bastı. Fatih Terim de izlese Trabzonspor'un penaltısı verilmeliydi söyler. 3-2 olacaktı maç. Diagne ise ikinci sarıdan atılmalıydı.'' dedi.

''MAÇI MAHVETTİ HAKEM'':

Hakemin maçı mahvettiğinin altını çizen tecrübeli yorumcu, ''İkinci yarı 11'e 10 oynanacakken 11'e 11 oynandı. Diagne atılmalıydı. 2 tane sonucu etkileyecek hatayla maçı mahvetti hakem. Penaltıyı görmemesi hatadır. Bu arkadaş VAR'a gitti vermedi penaltıyı. TFF'yi zorda bırakıyor, MHK'yi zorda bırakıyor bu arkadaş.'' şeklinde konuştu. Beyaz TV yorumcusu Sinan Engin de hakem Ümit Öztürk ve Yusuf Namoğlu'nu sert bir dille eleştirirken ''Bu lig dizayn ediliyor. Diagne atılmayınca aklıma bu ligin dizayn edildiği geldi" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.