Öldürüp araziye gömmüşlerdi

Mahkeme üç sanığa ceza verdi

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tasarlayarak adam öldürme ve yardım etme suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar, son savunmalarını yaptı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Ali Ö.’yü ağırlaştırılmış müebbet hapis, Ömer F.Ü.’yü müebbet hapis ve Mehmet S.’yi ise 12 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca,  Ali Ö. ve Ömer F.Ü.’yü yasak silah kullanmaktan 2 yıl hapse ve bin 200 TL para cezasına çarptırdı. 

Trabzon’da öldüren ve Sera Gölü yakınlarından bir araziye gömülen Mehmet Tüysüz’ün katili olduğu iddia edilen Ali Ö., Ömer F. ve Mehmet S..’ye yargılandıkları mahkemeden ceza yağdı. Azmettirmek suçundan yargılanan maktulün eski i İlknur P. ise beraat etti.

İŞ BULMA VAADİYLE KANDIRILDI

Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi’nden 29 Eylül 2017 tarihinde iş bulma vaadiyle kandırılarak kaçırılan Mehmet Tüysüz’ün yakınları polisi ihbarda bulundu. Bir süre önce eşinden boşanan Mehmet Tüysüz’ün hayatından endişe duyan kardeşleri, Mehmet Tüysüz’ün eski eşini ve sevgilisinden şüphelendiklerini söyledi. Kayıp Mehmet Tüysüz için kentte alarm veren cinayet masası dedektifleri, güvenlik kameralarında görüntülerini inceledi. Dedektifler,  olayda kullanılan aracı İzmit’te buldu. Mehmet Tüysüz’ü öldürdüğü iddia edilen eski eşi İlknur P. Trabzon’da  sevgilisi olduğu belirlenen Ali Ö. ve Ömer F.Ü. ise İzmit’te tutuklandı.  Araçta kan izlerinden alınan örnekler, Trabzon’a gönderildi.

ARAÇTAKİ KAN İZLERİ MEHMET’E AİT

Mehmet Tüysüz’ün kaçırıldığı aracı İzmit’te bulan polis, araçtaki kan izleri ile kayıp Mehmet’in anne ve babasından alınacak kan örnekleriyle karşılaştırılmasına karar verdi. DNA sonucunda araçta kan izlerinin kayıp Mehmet’e ait olduğu belirlendi. Polis Sera gölü çevresinde kayıp Mehmet izini aradı. Kaçırılarak öldürüldüğü şüphesi üzerine Mehmet Tüysüz’ün Sera gölü çevresine getirildiğini tespit eden dedektifler, 7-8 noktada kazı yaparak, ceset aradı.

ÖNCE KATİLLER SONRA CESET BULUDU

Cinayet masası dedektifleri soruşturma çerçevesinde Ali Ö. ile bağlantısı olduğu belirlediği Mehmet S.’nin peşine düştü. Telefon kayıtlarında ikilinin görüşme yaptığını belirleyen dedektifler, Mehmet S.’yi gözaltına aldı. Mehmet S. sorguda katili itiraf etti, cesedin yerini gösterdi. Mehmet S., sera gölü çevresinde Ali Ö.’nün Mehmet Tüysüz’ün silahın kafasına dayayarak ateşlediğini belirterek, cesedini brandaya sararak ağaçlık alanda gömdüklerini söyledi.

CİNAYET SUÇUNDAN YARGILANDILAR

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tasarlayarak adam öldürme ve yardım etme suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar, son savunmalarını yaptı. Tutuklu sanık Ali Ö., “Bilinçli olarak hakkımda ifadeler verilmektedir. İlknur suçsuzdur. Ömer gizli tanık olarak ifada verdi. Ben suçsuzum demiyorum. Bu işi birlikte yaptık” dedi. Ömer F.Ü. ise suçu işleyenin belli olduğu azmettirenin belli olduğunu belirterek, “Ben bu olayda kullanıldım. Kurban edildim. Suçluyum biliyorum. Beraatimi istiyorum” dedi. Tutuklu olduğu için çocuklarının mağdur olduğunu belirten İlknur P. ise “Neden suçlandığımı anlayabilmiş değilim. Suçsuzluğumu ispat edemiyorum. Beraatimi istiyorum” diye konuştu. Mehmet S. ise avukatının yaptığı savunmaya katıldığını söyledi.

MAHKEME SANIKLARA CEZA YAĞDIRDI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ali Ö.’yü ağırlaştırılmış müebbet hapis, Ömer F.Ü.’yü müebbet hapis ve Mehmet S.’yi ise 12 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca,  Ali Ö. ve Ömer F.Ü.’yü yasak silah kullanmaktan 2 yıl hapse ve bin 200 TL para cezasına çarptırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105