ÖNCE ERDOĞAN’A SONRA SOYLU’YA

Suçluyu övdü, Cumhurbaşkanına ve İçişleri Bakanına hakaret etti

SUÇLUYU ÖVDÜ SOYLU’YA HAKARET ETTİ

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Nuri A., Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretler içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Nuri A.’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik hakarette bulunduğu ve Can Dündar’a yönelik sözlerinden dolayı, suçluyu övdüğü iddiasıyla yargılanmasına karar verildiği öğrenildi.

İKİ YILDAN 4 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’da yaptığı bir konuşmanın ardından facebook hesabından ‘vatan haini’ şeklinde paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Nuri A. hakkında hazırlanan iddianameye mahkemeye gönderildi. Savcı, Nuri A.’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya görevinden dolayı hakaret ettiğini ve Can Dündar’ı övdüğü iddiasıyla iki yıldan 4 yıla kadar hapis talep etti. Savcı ayrıca Nuri A.’nın adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ölümün dileyen CHP’li Nuri A. önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ardında Bakan Soylu’ya hakaretler etti. Bununla da yetinmeyen Nuri A., suçluyu övmekten  eri kalmadı.

SOYLU’NUN ÖLÜMÜNÜ DİLEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun Helikopterine bende binecektim” sözlerinin yer aldığı bir görseli paylaşan N.A., bu paylaşımın altına “Keşke binseydin, keşke” diye yazmıştı. Bu paylaşımın ardından tüm kesimlerin tepki gösterdiği Nuri A., paylaşımı kaldırmıştı. Bu paylaşımdan bir süre sonra Nuri A., bu sefer de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddia edildi. Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretler içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Nuri A. suçlamaları reddetti. Nuri A., CHP Trabzon Milletvekili adayı olduğunu, hakaret kastının bulanmadığını, kimseye hakaret etmediğini ve fikir özgürlüğü kapsamında anayasal hakkındı kullandığını söyledi.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN DAVA

Polis, Nuri A.’nın eskiye dayalı twitter hesaplarından Cumhurbaşkanı Erdoğan yönelik hakaretlerini de dosyaya koyarak savcılığa gönderdi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, Nuri A.’nın Cumhurbaşkanı Erdoğdan’a yönelik hakaret suçluğu işlediği iddiasıyla hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, Nuri A.’nın hakaret suçundan bir yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapsini talep etti.

İKİNCİ HAKARETİ BAKAN SOYLU’YA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’da yaptığı bir konuşmanın ardından facebook hesabından ‘…vatan haini… PKK ile uzlaşan Kandil’e elçi gönderen…’ şeklinde paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Nuri A. hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Nuri A., paylaşımların kendisine ait olduğu fakat belli bir kimseyi ve makamı hedef almadığını söyledi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırlanan iddianameye mahkemeye gönderildi. Savcı, Nuri A.’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya görevinden dolayı hakaret ettiğini ve Can Dündar’ı övdüğü iddiasıyla iki bir yıldan 4 yıla kadar hapis talep etti. Savcı ayrıca Nuri A.’nın adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi. Nuri A. asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

 

Anahtar Kelimeler:
BAKANSOYLUFacebookVatan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.