Önce kamuya ait binalar yıkılsın

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Uzungöl’de başlatılacak yıkımlarla ilgili endişeli bekleyiş sürüyor. Turizmci ve otel işletmecisi Ahmet Akyüz, “Bir kararlılık var. Artık bu iş mağduriyet doğurmadan bitirilsin. Uzungöl’de herkesin ortak bir noktası var. Çirkinlik ortadan kalksın. Biz de diyoruz ki önce devlete ait olan binalardan başlansın.” dedi.  Uzungöl'de yaygınlaşan kaçak yapılaşmayla mücadele etmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenecek imar planına göre yıkımlar gerçekleştirilecek. Yıkımların infial yarattığı Uzungöl’de halk, endişeli bir bekleyiş sürecine girdi. Turizmci ve otel işletmecisi Ahmet Akyüz, “Artık bir kararlılık görüyoruz. İnşallah iyi niyetli bir şey olur. Gerçekten insanlar mağdur edilmeden bitirilsin bu iş.Uzungöl’de herkesin ortak bir noktası var.  Bu ortak nokta çirkinliğin ortadan kaldırılmasıdır. Biz diyoruz ki devlete ait olan arazilerdeki yapıları kaldırın ilk önce.” dedi. İmar planının yayınlanmasını beklediklerini söyleyen Akyüz, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşüldü. ‘Uzungöl’e imar çıkarılmadan yıkım yapmayın’ denildi. Neye göre yıkacaksınız? Sizin imara uymadığı için yıkacağınız şeylere göre imar yok. İmar planı çıkarın, imara uygun olmayanlar yıkılsın, uygun olanlar kalsın. Bunun için kısa sürede imar çıkarmaya çalışıyorlar. Şuan planı bitti de yayınlaması kaldı. O imar planına göre hareket edilecek. Uymayanlar kesinlikle yıkılacak, bir katsa bir kat iki katsa iki kat yıkılacak. Projenin imara ne kadar uyup uymadığıyla ilgili herkes düzenlemesini yapacak. Ekipler çalışıyor, her yeri fotoğraflıyor. Yer yer çalışmalar yapılıyor. Bir ara vatandaşlar nöbet tuttu. Ama Kaymakamlık girdi araya. Nöbet tutma işini kaldırdılar.” diye konuştu.

HERKESİN ORTAK NOKTASI ÇİRKİN GÖRÜNTÜ KALDIRILSIN

Uzungöl’de herkesin ortak bir noktası olduğunu açıklayan Akyüz, “Herkesin ortak düşüncesi şu çirkinliğin ortadan kaldırılmasıdır. Sıkıntı şurada. Birincisi, devlete ait olan araziler var. Yani gölün hüviyetini bozan yerlerin yüzde 80’ini devlete ait araziler üzerinde kurulan yapılar oluşturuyor. Biz diyoruz ki devlete ait olan arazilerdeki yapıları kaldırın ilk önce. 2018 yılında yapılan yapılar kaldırılmaya başlandı. Siz daha önce herkesin hakkı olduğu yerde kurulan yanlış yapıları kaldırın. Daha sonra bana ait olan arazide yanlış bir şey varsa bana söyleyin ben kaldırayım. Bu yüzden şuanda insanların istediği devlete ait olan yerler kaldırılsın daha sonra bizim şahsi yapılarımıza sıra gelsin. Uzungöl, sadece bize ait olan bir yer değil. Bu şehrin, bu bölgenin turistik alanı. Ayrıca bir yanlışı daha aktarmak istiyorum. İki yıl önce bu insanlarla görüşüldü denildi ki, yanlış yerde kurulan yapıları kaldıracağız. Ve tüm halk bunun yanındaydı. Ondan sonra seçimler var diye dokunulmadı. Biz de kaldırılmasını istedik. Tabi 2 yılda 200’ün üzerinde yerler yapıldı. Yıkımlar o zaman yapılsaydı şuan Uzungöl’le ilgili hiçbir sıkıntımız yoktu. Bizi rahatsız eden şeyler bunlar. İmar planı çıkartıyorlar, kaldırıyorlar. İmar planın ikinci kez çıkartılması.  Bu sefer de vatandaş inancını kaybetti. Bunun aşılmasını istiyoruz. İmar planında birisi çıkıp diyor ki bana haksızlık yapıldı. Mahkemeye başvuruyor, tabi bütün imar planını bozuyor.” şeklinde ifade etti. İnsanlar mağdur edilemeden yapıların yıkılması gerektiğine işaret eden Akyüz, “İnşallah iyi niyetli bir şey olur. Gerçekten insanlar mağdur edilmeden bitirilsin bu iş. Adamın varını yokunu döküp yaptığı bir şeyde sen o adamın yapısının yıkımını gerçekleştirdiğin an Uzungöl’de sırf yıkılacak yerlerin 300 milyonun üzerinde olduğu bir rakam. 300 milyon aslında olmayan bir rakamdır. Kazanılarak ödenebilecek bir rakamdır. Bu şu demektir. Bu adam hiçbir zaman ödenmeyecek. Siz Uzungöl’ü bankaya teslim ediyorsunuz olayı yaşanacak. Bir iki yıl süreç mi verilir veyahut da imara yönelik hangisi uygun değil diye ortak noktada buluşulur.” diye belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.