Onlar artık şehidin anne ve babası

Araklı Asliye Hukuk Mahkemesi, Sinan Hamza'nın gerçek babasının İsmail Hamza, annesinin ise Ayşe Hamza olarak nüfus kütüğüne kayıt edilmesi yönünde karar verdi. Şehit asker daha önce nüfusta dedesi Ali ve babaannesi Medine Hamza çiftinin üzerine kayıtlıydı. 
ŞEHİTTEN KAN ALINDI
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde vatani görevini yapan Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza şehit düştü. Askeri yetkililer, Samsun'un Terme İlçesi'nde ikamet eden Ali Hamza'nın kapısını çaldı. Ali Hamza'nın 4 yıl önce hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Evde bulunan ve Sinan Hamza'nın nüfusta kardeşi olarak gözüken İsmail Hamza, şehidin gerçek babasının kendisini olduğu Ali Hamza'nın ise şehidin dedesi olduğunu söyledi. Askeri yetkililerin verdiği acı haberin ardından şehit askerin naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a getirildi. 
BAŞSAVCI TABUTU AÇTIRDI
Trabzon'un Araklı İlçesi'nde askeri tören öncesinde İsmail Hamza'nın şehidin babası olduğunu söylediği öğrenen Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, babanın dava açabileceği ihtimali üzerine, fethi kabir (mezar açtırmamak) yaptırmamak için harekete geçti. Başsavcı Kutanoğlu, aldırdığı kararla adli tıp ekibini görevlendirerek, tören öncesinde şehidin tabutunu açtırarak kanını aldırdı. 
BABALIK DAVASI AÇILDI
İsmail Hamza, cenaze töreni sonrasında Araklı Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, askerde olduğu sırada dünyaya gelen oğlunu babası Ali Hamza'nın üzerine kayıt ettirdiği ileri sürerek babalık davası açtı. Şehitten alınan kan örneğini, anne ve babadan alınan kan ve tükürük örnekleri Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı'nda karşılaştırıldı. Yapılan DNA testi sonucunda İsmail Hamza ve Ayşe Hamza şehit Sinan Hamza'nın yüzde 99.99 babası ve annesi çıktı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor, mahkemeye gönderildi. 
MAHKEME KARARINI AÇIKLADI
Araklı Asliye Hukuk Mahkemesi, dava kapsamında Sinan Hamza'nın nüfusta babası olarak yer alan Ali Hamza'nın yerine gerçek babası İsmail Hamza'nın, anne olarak yer alan Medine Hamza yerine ise gerçek annesi Ayşe Hamza'nın kayıt edilmesi kararını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.