OTEL İÇİN VAR HASTA İÇİN YOK!

Tonya’da yapılması planlanan helikopter pistine tepkiler çığ gibi büyüyor

Trabzon’un Tonya İlçesi Erikbeli Yaylası’nda bir otelin yakınında PKK ve orman yangınları için yapılması planlandığı ileri sürülen helikopter pisti için siyasiler tepki gösterdi. 4 milyon aşkın bir ücrete mal olacağı ortaya çıkan helikopter pisti için açıklama yapan Tonya’daki ilçe siyasetçileri  “Otel için var, ama hastalar için helikopter pisti yok” şeklinde sert eleştirilerinde bulundu.

SİYASİLER PİSTİN YERİNE TEPKİLİ

CHP Tonya İlçe Başkanı Şuaib Aydın, İYİ Parti Tonya İlçe Başkanı Ali Paşa Latifoğlu ve Saadet Partisi Tonya İlçe Başkanı Abdullah Altuntaş tepkilerini dile getirdi. CHP Tonya İlçe Başkanı Şuaib Aydın, “Trabzon’da hasta ambulansı olarak çalışan helikopterlerin dışında kaç tane helikopter var? Helikopter pisti kime hizmet verecek? İki yıldan beri acil hastalar için Tonya’ya helikopter gelmiyor. Kalp rahatsızlığı geçiren hastalar, ambulansla Vakfıkebir’e gönderiliyor. Orada helikoptere teslim ediliyor. İki yıl önce ilçe stadına inen helikopterler neden gelmiyor? Stat uygun değil deniyorsa, Cumhurbaşkanı geldiğinde üç helikopter nereye indi? Hastalar için pist yapılmazken otel için yapılıyor. Otel sahibi, kendi imkânları ile yapabilir. Buna diyeceğimiz yok. Ancak, devlet kasasından dört milyon liranın harcanmasını sorguluyoruz. İlçe merkezinde hastalar için bir pist yapmayanlar, yaylaya onca parayı harcıyor?” dedi.

“ÖNCELİK HALKA HİZMET OLMALI”

İYİ Parti Tonya İlçe Başkanı Ali Paşa Latifoğlu ise şunları söyledi: “Tonya’ya yapılacak her hizmet için teşekkür ederiz. Ancak, hizmetler, şahıslara değil topluma yapılmalı. EYT’liler için para bulunmazken, Erikbeli helikopter pistine bulunuyor. Acil hastalar için ilçe merkezine helikopter gelmiyor. Bize göre öncelik ambulans helikopter pistidir. Dışarıda yaşayan Tonyalılar da hesaba katılırsa, elli bin nüfusa hizmet dururken özel şahıslara hizmet doğru değildir. Devletin parası harcanacaksa önce halka hizmet için harcanmalı. Belediye otobüsünün gelmediği bir ilçenin yaylasına helikopter pistinin yapılması Tonyalılara yapılan haksızlıktır. Öncelik Tonya olmalı.”

PİST İÇİN MUTLU AZINLIK VURGUSU

Saadet Partisi Tonya İlçe Başkanı Abdullah Altuntaş, hükümetinin sağlık alanında yaptığı hizmetler aksaklıklara rağmen takdire şayan olduğunu belirterek, “Mutlu bir azınlığa yapılan Tonya Elikbeli turistik tesisi için yapılacak olan helikopter pisti hükümetin fakirin yanında değil, zenginin yanında olduğunun göstergesidir. Tonya’nın kazancı olacak olan bu pistin yeni yapılacak olan hastanenin yanında olması daha mantıklı ve halkımıza büyük bir hizmet olacaktır. İlgililerin halkımızın bu haklı isteğini ciddiye almasını istiyoruz. Yoksa Tonya halkı bunun hesabını ilk seçimde soracaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.