Oto çetesi çökertildi

Trabzon’da noterde satışını yaptıkları aracın sahibini oyalayarak parasını ödemeden aracı alıp kaçtığı iddia edilen çete, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.

ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

Ordu’da yaşayan Özcan Binici, aracını internet üzerinden satışa çıkardı. Biniciyi cep telefonundan arayan S.Ç. adlı kişi aracı satan almak istediğini fakat kendisinin işleri olduğu için Ordu’ya gelemeyeceğini söyledi. S.Ç., C.K.Ö. adlı arkadaşı üzerinden Özcan Binici’ye 200 TL kaparo göndererek, Trabzon’a gelmesini istedi. Bunun üzerine Özcan Binici üç arkadaşını yanına alarak Trabzon’un yolunu tuttu.

TRABZON’DA BULUŞTULAR

Özcan Binici, S.Ç. ve C.K.Ö. adlı iki kişi ile Trabzon’da buluştu. Çete üyeleri, 52 FF 581 plakalı aracı sanayide ustalara gösterdi. Taraflar 44 bin TL’ye anlaştı. Noter satışının ardından taraflar birlikte yemeğe gitti. Bu sırada çete üyeleri parayı getirmek için bulundukları yerden ayrıldı. Bir süre Özcan Binici, çete üyelerinin geri dönmemesi üzerine cep telefonundan aradı. Telefonunu kapalı olması üzerine parka giden Özcan Binici aracının parkta olmadığını gördü.

ÇETEYİ TEK TEK TESPİT ETTİ

Polise başvuran Özcan Binici, çete üyelerinden S.Ç., C.K.Ö.’yü yakalattı. Aracının bulunduğu Vakfıkebir’deki adresi polise veren Binici, çetenin iki liderinin ismini vererek şikayetçi oldu. Ayrıca noter satışı sırasında kendisine parayı alıp almadığını sormadığını iddia ettiği noter görevlisi hakkında da suç duyurusunda bulundu. Bu arada bölgede araç dolandırıcılarının sayısının arttığı ve oto dolandırıcılarının sabıkasız ve masum gençleri bulup kullandığı ileri sürüldü. Polisin oto dolandırıcılık şebekelerini takibe aldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.